Οικονομία

Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα εφάρμοσε πιο σκληρή λιτότητα εξαιτίας του λαϊκισμού του Τσίπρα

Η Ελλάδα χρειάστηκε να εφαρμόσει πιο σκληρή λιτότητα από ό,τι θα ήταν αναγκαία, εξαιτίας της λαϊκίστικης στάσης της αριστερής κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα το 2015, δήλωσε τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως μετέδωσε το Reuters.

«Ο λαϊκισμός δεν λύνει τα προβλήματα. Ο λαϊκισμός δημιουργεί προβλήματα», δήλωσε ο κ. Dombrovskis, σε συζήτηση στη Ρίγα σχετικά με την ολοένα αυξανόμενη υποστήριξη των λαϊκιστικών κομμάτων σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Θα μπορούσαμε να το δούμε αυτό στο … κλασικό παράδειγμα της Ελλάδας. Ήρθε μια νέα κυβέρνηση με μια λαϊκιστική στάση, ότι δεν χρειάζεται κανένα καθεστώς λιτότητας και θα ξοδεύουμε όσο θέλουμε», όπως είπε.

«Και στην πραγματικότητα η Ελλάδα εφαρμόζει τώρα πιο αυστηρά μέτρα λιτότητας από ό,τι θα ήταν απαραίτητο, αν συνεχίζονταν τότε οι μεταρρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης», σημείωσε.

Ο κ. Dombrovskis, δήλωσε ότι λόγω των πολιτικών της κυβέρνησης Τσίπρα, η Ελλάδα υποχώρησε σε ύφεση το 2015 αντί για την επιτάχυνση της ανάπτυξης που προβλεπόταν στο 2,5% εφόσον είχαν συνεχιστεί οι μεταρρυθμίσεις.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top