Διεθνή

Δύο νεαρές συνελήφθησαν στη Νίκαια της Γαλλίας -Ετοίμαζαν επίθεση

Δύο κοπέλες, 17 και 19 ετών, από τη Νίκαια της Γαλλίας συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν, καθώς υπάρχουν ενδείξεις πως ετοίμαζαν επίθεση στην περιοχή.

Οπως διαπιστώθηκε από την έρευνα που είχε ξεκινήσει στις 9 Σεπτεμβρίου, οι δύο κοπέλες βρίσκονταν σε επαφή με τον Ρασίντ Κασίμ, έναν γνωστό προπαγανδιστή του Ισλαμικού Κράτους ο οποίος κρύβεται κάπου μεταξύ Ιράκ και Συρίας και από εκεί απευθύνει συχνά εκκλήσεις στους οπαδούς του να πλήξουν διάφορους στόχους στις χώρες τους.

«Παραδέχτηκαν ότι προσανατολίζονταν να διαπράξουν μια βίαιη ενέργεια, επηρεασμένες από τον Ρασίντ Κασίμ, αλλά κατόπιν εγκατέλειψαν την ιδέα», ανέφερε αστυνομική πηγή.

Από τις έρευνες, δεν βρέθηκαν όπλα στο σπίτι των νεαρών γυναικών στη Νίκαια, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η 17χρονη, που δεν ήταν γνωστή στις υπηρεσίες πληροφοριών, παραδέχτηκε ότι «μισεί τους στρατιωτικούς«», οι οποίοι εξάλλου αποτελούν στόχο του ΙΚ. Η 19χρονη, από την άλλη πλευρά, είχε εμπλακεί στην έρευνα που είχε γίνει πριν από δύο χρόνια για τον τζιχαντιστικό πυρήνα που είχε οργανώσει στη Νίκαια ο Ομάρ Ντιαμπί, ένας από τους πρώτους στρατολόγους Γάλλων μαχητών για λογαριασμό του ΙΚ. Την εποχή εκείνη ήταν 17 ετών και σχεδίαζε να φύγει από τη χώρα για να πολεμήσει στη Συρία ή το Ιράκ στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Τις τελευταίες εβδομάδες πολλοί ύποπτοι, μεταξύ των οποίων και τουλάχιστον τρεις ανήλικοι, προφυλακίστηκαν ως ύποπτοι για σχεδιασμό τρομοκρατικών ενεργειών κατόπιν οδηγιών που έλαβαν από τον Ρασίντ Κασίμ. Ο τελευταίος πιστεύεται ότι επηρέασε, ευθέως ή εμμέσως, τους δράστες που σκότωσαν ένα ζευγάρι αστυνομικών στις 13 Ιουνίου και έναν ιερέα στις 26 Ιουλίου. Φέρεται επίσης ότι καθοδήγησε και τις τρεις γυναίκες που συνελήφθησαν στις αρχές Σεπτεμβρίου, αφού εντοπίστηκε ένα αυτοκίνητο γεμάτο με φιάλες υγραερίου κοντά στην Παναγία των Παρισίων.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top