Ελλάδα

Ειδικοί φρουροί για Σάσα Σταμάτη: Ο νόμος δεν διαφοροποιείται για τους επώνυμους

Η δημοσιογράφος Σάσα Σταμάτη συνελήφθη για εξύβριση, σήμερα, στον Πειραιά, μετά από λεκτική αντιπαράθεση με αστυνομικό φρουρό του τμήματος.

Τη στήριξή τους στον συνάδελφό τους που προχώρησε σήμερα στη σύλληψη της γνωστής δημοσιογράφου, Σάσας Σταμάτη, εξέφρασαν με ανακοίνωσή τους οι ειδικοί φρουροί της ΕΛΑΣ.

Ειδικότερα, με ανακοίνωσή της η ένωση Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α επισήμανε ότι ο νόμος δεν διαφοροποιείται έναντι «επωνύμων δημοσιογράφων» και απλών κοινών θνητών και τονίζει πως ο εν λόγω αστυνομικός έκανε απλώς το καθήκον του.

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση παρακάτω:

«Με αφορμή το περιστατικό της σύλληψης δημοσιογράφου για εξύβριση, από Ειδικό Φρουρό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, μετά και την έκταση που έλαβε στα Μ.Μ.Ε. το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α για πολλοστή φορά επαναλαμβάνει την θέση του.

Ο Νόμος έναντι των πολιτών, μεταξύ αυτών και των αστυνομικών, δεν διαφοροποιείται έναντι «επωνύμων δημοσιογράφων» και απλών κοινών θνητών. Η ενδεχόμενη έπαρση εκείνων που αισθάνονται υπεράνω του Νόμου υβρίζοντας απλούς εργαζόμενους, εμποδίζοντας τους στο έργο που τους έχει αναθέσει η πολιτεία, πρέπει να οδηγείται στην κρίση των δικαστικών αρχών.

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α στηρίζει τον συνάδελφο που μπήκε στη «δίνη» παντοειδών πιέσεων και τελικά έπραξε το καθήκον του, όπως στηρίζει ΕΜΠΡΑΚΤΑ και ενθαρρύνει όλους τους Συναδέλφους να πράττουν τα νόμιμα αδιαφορώντας σε παρεμβάσεις, αναγνωρίζοντας σε όλους τους πολίτες ονοματεπώνυμο, αδιαφορώντας στον “επώνυμο”.
Η δικαιοσύνη έχει το λόγο!»

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top