Διεθνή

Είναι 19 ετών, έχει ύψος 2,33μ. και κάθε χρόνο ψηλώνει 15,2 εκατοστά

Πάσχει από το σύνδρομο Sotos μια σπάνια γενετική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από υπερβολική αύξηση ύψους κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Ένας έφηβος από το Μίτσιγκαν έχει ήδη ύψος 2 μέτρα και 33 εκατοστά και κάθε χρόνος που περνάει ψηλώνει κατά 15,2 εκατοστά. Ο 19χρονος Broc Brown πολύ σύντομα θα είναι ο ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Ο Broc πάσχει από το σύνδρομο Sotos, μια σπάνια γενετική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από υπερβολική αύξηση ύψους κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής του και συνεχίζεται και στα πρώτα χρόνια της εφηβείας. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Νευρολογικών Διαταραχών και Εγκεφαλικού Επεισοδίου τα συμπτώματα της διαταραχής αυτής περιλαμβάνουν ένα δυσανάλογα μεγάλο κεφάλι, μεγάλα χέρια και πόδια και λοξά μάτια.

broc-brown

Το Σύνδρομο Sotos δεν απειλεί τη ζωή του, η μητέρα του όμως αρχικά νόμιζε πως ο γιος της δεν θα ζήσει πέρα από την εφηβεία του. Ωστόσο, οι γιατροί είναι τώρα βέβαιοι ότι θα έχει μια κανονική διάρκεια ζωής.

«Είναι τα καλύτερα νέα που θα μπορούσα να έχω ακούσει», είπε ο Brown και συνέχισε: «Είμαι τόσο χαρούμενος που θα ζήσω για πολύ καιρό».

Ο Brown έχει επίσης και μαθησιακές δυσκολίες, καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης και στένωση του νωτιαίου μυελού. Γεννήθηκε με ένα νεφρό και δεν μπορεί να πάρει παυσίπονα και είναι αναγκασμένος να ζει με ένα διαρκή πόνο.

«Πολλές φορές αισθάνομαι σαν να έχω μια μεγάλη ρακέτα του τένις πάνω στην πλάτη μου. Θα ήθελα απλώς οι γιατροί θα μπορούσαν να κάνουν κάτι για να βοηθήσουν τον πόνο μου».

Ο Brown στο νηπιαγωγείο είχε ύψος 1, 57 ενώ τα παπούτσια του κάθε φορά είναι ειδική παραγγελία.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top