Ελλάδα

Εκατοντάδες λαθρομετανάστες εγκατέλειψαν το hotspot και εγκαταστάθηκαν στην πλατεία του Κατσικά Ιωαννίνων

Έστησαν σκηνές στο κέντρο του χωριού – Διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαβίωσης και υποστηρίζουν ότι τους κορόιδεψαν γιατί τους υποσχέθηκαν την εγκατάσταση οικίσκων για το χειμώνα.

Αναστάτωση επικρατεί στην περιοχή του Κατσικά Ιωαννίνων καθώς το μεσημέρι της Παρασκευής εκατοντάδες μετανάστες βγήκαν από το στρατόπεδο όπου φιλοξενούνται και κατευθύνθηκαν στο χωριό και παραμένουν στην πλατεία του, έχοντας στήσει σκηνές.

Όπως λένε τους είχαν υποσχεθεί ότι στο στρατόπεδο θα τοποθετούσαν οικίσκους για να περάσουν τον χειμώνα. Αντί αυτού, όμως, όπως καταγγέλλουν και σε επιστολή που έστειλαν στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες τοποθετήθηκαν μόνο σκηνές για να αντικαταστήσουν τις ήδη υπάρχουσες.

epistoli-katsikas-1

Πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου οι μισοί από τους 790 μετανάστες που συμμετέχουν σε αυτή τη διαμαρτυρία δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιστρέψουν ποτέ πίσω στο κέντρο φιλοξενίας του Κατσικά.

ipeiros2

Πλέον αναμένεται η αντίδραση των τοπικών αρχών απέναντι στις δεκάδες οικογένειες που πλέον βρίσκονται στο κέντρο του Κατσικά.

 

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top