Ελλάδα

Εμειναν άφωνοι οι αστυνομικοί! Η απίστευτη δράση του βαρόνου της κοκαϊνης στην Κρήτη

Αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κοκαϊνης, τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη βρέθηκαν οι αστυνομικοί.

Μάλιστα, ο 42χρονος χαρακτηρίζεται ο μεγαλύτερος έμπορος ναρκωτικών στην Κρήτη όπως αναφέρει το ekriti.

Η αστυνομία άρχισε να δουλεύει πάνω στην υπόθεση τους τελευταίους πέντε μήνες με τους Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, τους άνδρες της ΟΠΚΕ αλλά και τους αστυνομικούς της Ομάδας Οργανωμένου Εγκλήματος, να εργάζονται χιλιάδες ώρες για να θέσουν την υπόθεση και να μπορέσουν να φτάσουν στη σύλληψη του 42χρονου.

Ο 42χρονος «βαρόνος» όπως τον χαρακτήρισαν οι αστυνομικοί ξεκίνησε ως αγρότης – κτηνοτρόφος και με έναν περίεργο τρόπο, τα τελευταία 10-15 χρόνια διάγει πλούσιο βίο. Είχε συλληφθεί πριν από περίπου 12 χρόνια στην Ιταλία με ένα κιλό κοκαϊνης ενώ το 2012 ήταν η σειρά της Δίωξης ΝΑρκωτικών στο Ηράκλειο να του φορέσει χειροπέδες καθώς εντοπίστηκε με 100 γραμμάρια κοκαϊνης.

Η υπόθεση έκρυψε πολλές ιδιαίτερότητες καθώς ο 42χρονος ήξερε να προστατεύει καλά τον εαυτό του. Μεγάλη εντύπωση στους αστυνομικούς που βρήκαν τα ναρκωτικά στο χωράφι του, ήταν το γεγονός ότι τα 3 κιλά και 224 γραμμάρια κοκαϊνης ήταν θαμμένα μέσα σε μπολ, στο οποίο μπολ είχε βάλει και ένα σακουλάκι ρύζι, έτσι ώστε να τα προστατεύει από την υγρασία. Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί χρειάστηκε να σκάβουν για περισσότερο από 8 ώρες μέχρι να βρουν τα θαμμένα ναρκωτικά.

kakaini

Ένα ακόμη στοιχείο που φανερώνει τον επαγγελματικό τρόπο με τον οποίο ο 42χρονος διακινούσε τις ναρκωτικές ουσίες, είναι τα διάφορα κουτιά από κονσέρβες και πατατάκια τα οποία συνήθως κρατούσε ο ανήλικος γιος του, στον οποίο αποδίδουν ενεργό ρόλο στη διακίνηση των ναρκωτικών. Για να μην κινήσει τις υποψίες των αστυνομικών, έκοβε τον πάτο της κονσέρβας και μέσα σε αυτόν τοποθετούσε την κοκαϊνη.

Η νέα, τεράστια επιτυχία των Αστυνομικών Αρχών του Ηρακλείου – καθώς το πλήγμα στο κύκλωμα διακίνησης της κοκαϊνης ήταν μεγάλο – παρουσιάστηκε νωρίς το μεσημέρι από τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου Ταξίαρχο Κώστα Λαγουδάκη ο οποίος μεταξύ άλλων έδωσε συγχαρητήρια του στους αστυνομικούς, που για πέντε μήνες δεν σήκωσαν κεφάλι από την υπόθεση. Ωστόσο, το δέσιμο των στοιχείων και η ωρίμανση της αστυνομικής έρευνας ήρθε «πάνω στην ώρα», κι αυτό γιατί τελευταία είχαν έρθει πληροφορίες στην Αστυνομία σύμφωνα με τις οποίες ο 42χρονος, ίσως και να έφευγε μόνιμα για την Ολλανδία από όπου και εισήγαγε συνήθως τις ποσότητες των ναρκωτικών.

narkotikapapadakis_9_0

Οι αστυνομικοί απέφυγαν να σχολιάσουν την εμπλοκή του ανήλικου παιδιού το οποίο επίσης συνελήφθη καθώς το μεσημέρι της Πέμπτης (22/9) πήγε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου προκειμένου να παραλάβει τον πατέρα του, χωρίς να διαθέτει δίπλωμα οδήγησης. Υπενθυμίζεται ότι έχει συλληφθεί και ο 79χρονος παππούς της οικογένειας ο οποίος είχε στην κατοχή παράνομα κυνηγετικό όπλο.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η αξία της κοκαίνης σε χρήματα, υπερβαίνει τις 350.000 ευρώ. Στην υπόθεση εμπλέκονται δύο ακόμη άτομα εις βάρος των οποίων έχει σχηματισυεί δικογραφία.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top