Πολιτική

Επί ποδός οι τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ: Τι συζήτησαν πριν από την Κεντρική Επιτροπή

Αγώνα δρόμου για το δεύτερο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 13-16 Οκτωβρίου- κάνουν οι τάσεις του κόμματος και εν μέσω «κλειστών» μαζώξεων οριοθετούν θέσεις και στοχεύσεις.

Τον τόνο για το τριήμερο των συνεδριακών εργασιών, θα δώσει -αύριο το πρωί- από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει ένα συνέδριο σημαντικό στο οποίο και θα πρέπει να συζητηθούν τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, «ο οδικός χάρτης και το σχέδιο για έξοδο από την κρίση», ενώ θα περιγράψει και τα επίδικα για το επόμενο διάστημα.

Από το κυβερνητικό στρατόπεδο πάντως δεν κρύβουν τη βούλησή τους να πάρουν μέρος στο διάλογο όχι μόνο τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όσοι στήριξαν, σηματοδοτώντας έτσι το άνοιγμα προς την κοινωνία. Εξ’ αυτού του λόγου καταγράφεται μια μεγάλη υπόγεια «μάχη» για τις δυνάμεις που θα καταφέρουν να καταγράψουν.

Επί ποδός οι τάσεις

Έντονη ήταν η κινητικότητα των τελευταίων ημερών.

Έως αργά χθες βράδυ συνεδρίαζαν οι “53” που ετοιμάζονται για σκληρό ροκ. Διαπραγμάτευση, εργασιακά, η ηγεσία των ΔΕΚΟ αλλά και θέματα όπως το προσφυγικό και οι συμμαχίες κυβέρνησης-κόμματος αναμένεται να τεθούν από πλευράς τους, χωρίς να αποκλείουν και το ενδεχόμενο να καταθέσουν τροπολογίες.

Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Λεωνίδου, συνεδρίασε όμως και η «Ενωτική Κίνηση», -κατ’ εξοχήν προεδρική κίνηση- στην οποία μετέχουν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού και κορυφαίοι υπουργοί ( Δ. Βίτσας, Χρ. Σπίρτζης κ.α). Ο κυβερνητικός απολογισμός που πρέπει να γίνει, αλλά και οι προτεραιότητες που θα πρέπει να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα απασχόλησαν τη συζητήσή τους.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top