Ελλάδα

Επί ποδός όλη τη νύχτα η Πυροσβεστική στη Θάσο για την πυρκαγιά

Ολο το βράδυ του Σαββάτου οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα δίνουν την δική τους μάχη με τις φλόγες στη Θάσο. Κάτω από δύσκολες συνθήκες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Η μεγάλης έκτασης πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα τα ξημερώματα του Σαββάτου. Και απόψε τα πολλά αυτά μέτωπα έχουν μετατρέψει σχεδόν ολόκληρο το νησί σε μια πύρινη κόλαση, προκαλώντας τεράστια ανησυχία τους κατοίκους και τις Αρχές, καθώς συνεχίζουν να κινούνται ανεξέλεγκτα στο ορεινό κυρίως τμήμα της Θάσου, καίγοντας χιλιάδες στρέμματα πεύκων, πολλά από τα οποία σε αναδασωτέες περιοχές μετά την επίσης καταστροφική πυρκαγιά του 1985.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής, λόγω των κεραυνών που έπεφταν στην περιοχή τα ξημερώματα, ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα σε δασικές ορεινές περιοχές πυρκαγιές σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα, και ειδικότερα στο Ραχώνι, τον Πρίνο, τις Αλυκές και τα Λιμενάρια, δυσχεραίνοντας κατά πολύ το έργο των δυνάμεων κατάσβεσης

Τραυματίστηκε σοβαρά πυροσβέστης

Στην προσπάθεια δημιουργίας αντιπυρικής ζώνης στην περιοχή Κάστρο Λιμεναρίων στην Θάσο, ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι του. Ο πυροσβέστης διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου διεγνώσθη συντριπτικό κάταγμα του ποδιού του και, λόγω της απαίτησης χειρουργικής επέμβασης, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top