Ελλάδα

Επιστροφή… 13 μεταναστών στην Τουρκία

Οι πρώτες επιστροφές μετά τις 25 Αυγούστου – Πρόκειται για άτομα από το Πακιστάν, την Αλγερία, το Μαρόκο, την Υεμένη, την Αίγυπτο, το Λίβανο και την Παλαιστίνη

Η έκθεση της Κομισιόν φαίνεται πως κινητοποίησε τις ελληνικές αρχές, οι οποίες είχαν μπει σε… περίοδο διακοπών από τις 25 Αυγούστου μέχρι και σήμερα, οπότε ανακοινώθηκε ότι επιστράφηκαν στην Τουρκία 13 μετανάστες.

Όπως έγινε γνωστό, με τη συμβολή της Frontex, επέστρεψαν στη γειτονική χώρα 6 μετανάστες από το Πακιστάν, ένας από την Αλγερία, ένας από το Μαρόκο, ένας από την Υεμένη, ένας από την Αίγυπτο, ένας από το Λίβανο και ένας από την Παλαιστίνη.

Η επιστροφή πραγματοποιήθηκε ακτοπλοϊκώς, με πλοίο ναυλωμένο από τον Frontex, το οποίο απέπλευσε από το λιμάνι της Μυτιλήνης, με προορισμό το τουρκικό λιμάνι Δικελί.

Σημειώνεται ότι για 5 από τους μετανάστες (4 Πακιστανοί και 1 Αιγύπτιος) είχαν εκδοθεί απορριπτικές αποφάσεις σε Β΄ βαθμό επί των αιτημάτων ασύλου που είχαν υποβάλει, ενώ 5 ακόμα είχαν οι ίδιοι ανακαλέσει τις δικές τους αιτήσεις ασύλου. Οι υπόλοιποι 3 δεν είχαν εκφράσει επιθυμία χορήγησης ασύλου.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top