Ελλάδα

Επίθεση Κουρτάκη σε Ντογιάκο, Πατέρα και Σαμαρά -Τι απαντά ο Νίκος Πατέρας

Μιλώντας στην Εξεταστική της βουλής για τα δάνεια των ΜΜΕ, ο κ. Κουρτάκης διευκρίνισε ότι διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελία Αθηνών για το δάνειο ύψους 800.000 ευρώ που πήρε η εταιρεία του από την Τράπεζα της Ελλάδος και γι’ αυτό τον λόγο έχει την ιδιότητα του υπόπτου και δεσμεύεται να παρέχει λεπτομέρειες τις οποίες θα καταθέσει ενώπιον του φυσικού δικαστή του.

Όπως εξήγησε, το δάνειο που πήρε η εταιρεία του από την Εθνική Τράπεζα τον Φεβρουάριο του 2014, ύψους 800.000 ευρώ είναι μη ληξιπρόθεσμο, πλήρες και ενήμερο. Πρόσθεσε, ότι ενώ προβλεπόταν η αποπληρωμή του να γίνει έως το 2019, ήδη σήμερα, έχει μειωθεί στα 111.083 ευρώ, δύομιση χρόνια νωρίτερα, και όπως είπε χαρακτηριστικά, αν με καλούσατε στο τέλος των εργασιών της ΕΕ θα είχε εξοφληθεί.

«Κινούμαι σε παράλληλη τροχιά με το έργο της εξεταστικής σας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρτάκης σχολιάζοντας τις δανειοδοτήσεις κομμάτων και Μέσων Ενημέρωσης. Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν οι ισχυρισμοί του, ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, του είχε τηλεφωνήσει για να του ζητήσει να κατεβάσει από το «site» του, το ηχητικό από τη συνομιλία που τον εμφάνιζε να συνομιλεί με τον εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο και να τον αποκαλεί «Παναθηναϊκάκια».

«Με πήρε ο κ. Σαμαράς και μου είπε ότι είναι μία αθλιότητα και να κατέβει γιατί δεν είναι η δική του φωνή», υποστήριξε ο κ. Κουρτάκης. Παράλληλα, επιτέθηκε στον εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο, λέγοντας, ότι κόβει αποκόμματα και ασκεί διώξεις και ότι στοχοποίησε την εφημερίδα “Παραπολιτικά” γιατί υπάρχουν δημοσιεύματα που τον αφορούν.

Σχολιάζοντας την πρόταση του κ. Ντογιάκου για προφυλάκιση του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, ανέφερε, ότι «οι πάντες μπορούν να καταλάβουν πόσο αντικειμενικός είναι ο γνωστός και ως Παναθηναϊκάκιας κ. Ντογιάκος» προσθέτοντας, ότι όπως λέγεται, ο γιος του εισαγγελέα εργάζεται σε εταιρεία του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, ενώ ένας άλλος πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού, ο Νίκος Πατέρας, φιλοξενεί τον κ. Ντογιάκο στον Αστέρα.

Απαντώντας σχετικά με τη δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του, σχετικά με το δάνειο που έχει πάρει από την Εθνική Τράπεζα, ο κ. Κουρτάκης έκανε λόγο για δικαιοσύνη που λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Σε ερώτηση σχετικά με την αντιδικία που έχει με τον εκδότη της εφημερίδας Γιάννη Φιλιππάκη, ο κ. Κουρτάκης υποστήριξε, ότι πρέπει να κληθεί στην εξεταστική ο εκδότης, για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με το μεγάλο «πολιτικό – εκδοτικό» σκάνδαλο της «Proton» και την εμπλοκή του φυγόδικου επιχειρηματία κ. Κυριακίδη που αγόραζε δημοσιογραφικά «σαπάκια», παίρνοντας δάνεια από την τράπεζα.

Η απάντηση του Νίκου Πατέρα

Ο κ. Νικόλαος Πατέρας δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του κ. Γιάννη Απατσίδη, έχει καταθέσει αγωγή κατά του κ. Γιάννη Κουρτάκη στις 08/08/2016 για σειρά συκοφαντικών και ψευδών δημοσιευμάτων της εφημερίδας «Παραπολιτικά», αθροιζόμενα στον συνολικό αριθμό των δεκαπέντε (15).

Μεταξύ αυτών των συκοφαντικών και ψευδών δημοσιευμάτων, που αποτελούν αντικείμενο της αγωγής, είναι ότι δήθεν: «ο κ. Πατέρας φιλοξενούσε σε σουίτα του στον Αστέρα Βουλιαγμένης τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Ισίδωρο Ντογιάκο» και ότι «ο υιός του κ. Ντογιάκου εργάζεται στις επιχειρήσεις του κ. Πατέρα».

Ο κ. Κουρτάκης σήμερα 07/09/2016 καταθέτοντας ενόρκως ενώπιον αντιπροσωπείας Βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής περί της διερεύνησης των συνθηκών δανειοδότησης των ΜΜΕ, επανέλαβε τους ως άνω ψευδείς ισχυρισμούς του στο πλαίσιο της οργανωμένης και μεθοδευμένης συκοφαντικής εκστρατείας του εναντίον του κ. Πατέρα.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο κ. Νικόλαος Πατέρας θα καταθέσει νέα αγωγή και μήνυση εναντίον του κ. Γιάννη Κουρτάκη, επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός του.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top