Διεθνή

Επίθεση σε Γαλλίδα πολιτικό για το όνομα της κόρης της -Την κατηγόρησαν ότι δεν είναι πατριωτικό

Κριτική για το όνομα που επέλεξε για την κόρη της- το οποίο χαρακτηρίστηκε ως λιγότερο… γαλλικό από άλλων παιδιών- δέχθηκε Γαλλίδα πολιτικός.

Η Ρασιντά Ντατί έδωσε οργισμένη απάντηση στην κριτική του δημοσιογράφου Ερίκ Ζεμού, για το γεγονός ότι ονόμασε την επτάχρονη κόρη της Ζορά. Ο δημοσιογράφος σχολίασε ότι το όνομα δεν είναι πατριωτικό, καθώς δεν προέρχεται από μία επίσημη λίστα γαλλικών χριστιανικών ονομάτων. «Ονόμασε την κόρη της Ζορά. Το θεωρώ εξοργιστικό και της το είπα», ανέφερε ο Ζεμού, προσθέτοντας ότι όποιος δίνει μουσουλμανικό όνομα στο παιδί του δεν αποδέχεται τη γαλλική ιστορία.

Η πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, επί προεδρίας Νικολά Σαρκοζί, χαρακτήρισε τα σχόλια αυτά «νοσηρά», απαντώντας ότι η κόρη της πήρε το όνομα της μητέρας της. Η Ντατί κατάγεται από τη Νότια Αφρική και μεγάλωσε σε μουσουλμανικό σπίτι, αλλά πήγε σε ιδιωτικό καθολικό σχολείο, σύμφωνα με το BBC.

«Είναι σκανδαλώδες να δώσεις το όνομα της μητέρας σου στα παιδιά σου; Αγαπούσα τη μητέρα μου, έχω ένα μικρό κοριτσάκι και της έδωσα το όνομά της. Οπως κάνουν εκατομμύρια Γάλλοι κάθε ημέρα», απάντησε η Ντατί.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top