Ελλάδα

ΕΣΗΕΑ για το συμβάν στη Ν. Υόρκη: Διεκδικεί το «Χρυσό Βατόμουρο» του ρεπορτάζ

Για γραφικές και επικίνδυνες συμπεριφορές κάνει λόγο η ΕΣΗΕΑ, σε ανακοίνωσή της σχετικά με το συμβάν με τους δύο δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη.

Τέτοια «δημοσιογραφία», πίσω από περούκες και μαύρα γυαλιά μπορεί να διεκδικήσει μόνο το «Χρυσό Βατόμουρο» του ρεπορτάζ, αναφέρει η ανακοίνωση, τονίζοντας ότι πρόκειται για πρακτική που υπονομεύει τη δεοντολογία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Θα μπορούσε να είναι αστείο, αλλά δυστυχώς είναι τραγικό.

Η μόνη εικόνα μέχρι στιγμής από την κυβερνητική αποστολή στη Νέα Υόρκη είναι ένα φτηνό περιστατικό, που αποπροσανατολίζει από τα σοβαρά ζητήματα.

Πίσω από τις γραφικές και επικίνδυνες αυτές συμπεριφορές, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ οφείλει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τους τρόπους, με τους οποίους αλιεύονται και διοχετεύονται πληροφορίες και για την τεκμηρίωσή τους που ουδεμία σχέση έχουν με τον έλεγχο της εξουσίας.

Μια τέτοια… «δημοσιογραφία» πίσω από περούκες, μαύρα γυαλιά και όλα τα υπόλοιπα το μόνο που μπορεί να διεκδικήσει είναι το «Χρυσό Βατόμουρο» του ρεπορτάζ.

Είναι μια πρακτική που δεν προωθεί τον αγώνα για πολυφωνία στο χώρο των ΜΜΕ, υπονομεύει τη δεοντολογία και οι δημοσιογράφοι την απορρίπτουν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ επιμένει ότι η είδηση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top