Ελλάδα

Φερεντίνος: To μαύρο που θα ρίξει η κυβέρνηση δεν θα είναι μόνο στην εικόνα, αλλά σε χιλιάδες οικογένειες

Για τη νέα τηλεοπτική σεζόν και την απειλή του μαύρου στα ιδιωτικά κανάλια που δεν εξασφάλισαν άδεια μίλησε ο Χρήστος Φερεντίνο σε συνέντευξή του στο στο 7 Μέρες TV.

-Τι γίνεται με τo «Deal», με εσάς και με το κανάλι γενικότερα;

«Συνεχίζουμε κανονικά με το «Deal». Η εκπομπή και το πρόγραμμα του καναλιού θα βγουν κανονικά, δεν αλλάζει τίποτα από αυτά που είχαμε πει προ αδειών. Γυρίσαμε το τρέιλερ, η παραγωγή συνεχίζει να δέχεται συμμετοχές και όλη η ομάδα δουλεύει με ακόμη μεγαλύτερο ενθουσιασμό. Σαφώς υπάρχει μια αγωνία και ένας αναβρασμός μετά τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά αυτό που ξέρουμε από το κανάλι είναι ότι συνεχίζουμε κανονικά.»

-Με όσα προέκυψαν μετά το διαγωνισμό για τις πανελλαδικές τηλεοπτικές άδειες, ελλοχεύει το «μαύρο»…

«Η πιθανότητα του «μαύρου», απ’ ό,τι ακούσαμε, υπάρχει. Η ίδια κυβέρνηση είχε μια άλλη στόχευση σχετικά με αυτό και δηλώνει τώρα ότι στα κανάλια που δεν πήραν άδεια θα πέσει «μαύρο». Και το «μαύρο» αυτό δεν είναι μόνο στην εικόνα, αλλά και σε χιλιάδες οικογένειες- δεν αφορά μόνο σε αυτούς που εργάζονται ατά κανάλια που δεν πήραν άδεια αλλά και σε όσους συνεργάζονται με τα κανάλια αυτά. Είναι ένας μεγάλος κύκλος ανθρώπων, που αυτή τη στιγμή έχουν τεράστια αγωνία και έχουν μείνει άναυδοι με όσα έχουν γίνει. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τη ζωή τόσων οικογενειών που δουλεύουν σε μια υγιή επιχείρηση.

Ξαφνικά, υγιείς επιχειρήσεις που δούλευαν νομότυπα πρέπει να κλείσουν. Και σκέφτομαι, όπως και όλοι, πώς γίνεται για το ίδιο προϊόν ο ένας να δίνει το άλφα ποσό και ένας άλλος να δίνει το διπλάσιο; Είναι δίκαιος διαγωνισμός αυτός; Είναι πραγματικά να εκπλήσσεται κανείς με το πώς στήθηκε αυτό το πράγμα και πώς μπορεί κανείς να το δεχτεί. Για μένα, είναι τελείως παράλογο και πιστεύω ότι στο τέλος θα βρεθεί κάποια δίκαιη λύση. Δεν μπορώ να πιστέψω πως μπορεί να κλείσουν κανάλια όπως ο ΑLPHA και το Star. Δεν μπορώ να σκεφτώ το ενδεχόμενο να μείνουν χωρίς δουλειά εκατοντάδες άνθρωποι από τον Αlpha, το Star, το Μega και το Ε, γιατί έχω δουλέψει στα περισσότερα κανάλια.»

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top