Πολιτική

Φίλης μετά το «κράξιμο»: Να μπει στην άκρη το θέμα των θρησκευτικών, αν αυτό βοηθήσει

Τα «μαζεύει» ο Νίκος Φίλης στο θέμα των θρησκευτικών στα σχολεία, μετά τη γενική κατακραυγή και την αντίδραση των κύκλων του Μαξίμου, προχωρώντας σε νέες δηλώσεις, ένα μόλις 24ωρο μετά τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει, υποστηρίζοντας ότι θα επιμείνει, καθώς απολαμβάνει της πλήρους στήριξης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Με δηλώσεις του στον real fm, έδειξε διατεθειμένος να βάλει στην άκρη το θέμα των θρησκευτικών στα σχολεία, προκειμένου να… βοηθήσει, όπως τόνισε, τη συζήτηση.

«Εάν βοηθάει τη συζήτηση για το μάθημα των Θρησκευτικών να μπει στην άκρη το θέμα αυτό, βεβαίως και το βάζω. Δεν είμαι εγωιστής ούτε είμαι από εκείνους που θεωρούν ότι είναι αμετανόητοι και συνομιλούν με το υπερπέραν. Είμαι γήινος άνθρωπος και θέλω να διευκολύνω τη συνεννόηση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση που του έγινε για την αναφορά των κύκλων του Μαξίμου, ότι είναι άγονο και αχρείαστο να παρατείνονται συζητήσεις που δεν έχουν σχέση με το τώρα, ο υπουργός Παιδείας απάντησε ότι «υπάρχει μία άποψη ότι δεν πρέπει η συζήτηση να πηγαίνει στο παρελθόν, αλλά να μένουμε στο παρόν και το μέλλον. Αυτό πιστεύω ότι είναι σωστό. Άλλωστε εγώ δεν έκανα μία εκτεταμένη αναφορά σε ζητήματα του παρελθόντος. Αναφέρθηκα σε θέματα που έχουν να κάνουν με την Εκκλησία και τον ρόλο της σε σκοτεινές περιόδους της ελληνικής Ιστορίας. Τα ζητήματα αυτά συζητούνται δημοσίως, δεν τα ανοίγω εγώ. Η ουσία της θέσης μου πρέπει να αναπτυχθεί όταν προκύψει και όχι στον θεσμικό διάλογο Εκκλησίας και κράτους. Δεν θέλω να δημιουργήσω πολιτική αντιπαράθεση για το παρελθόν. Δεν με αφορά αυτό».

Σε ερώτηση αν αισθάνεται ότι η κυβέρνηση τον «αδειάζει», είπε ότι «δεν είναι χαρακτηριστικό της Αριστεράς και των κυβερνήσεών μας να αδειάζουμε, ούτε γίνονται εδώ παιχνίδια όπως γίνονταν σε παλαιότερες εποχές. Εδώ υπάρχει μία συλλογική λειτουργία που τον πρώτο ρόλο βεβαίως τον έχει ο πρωθυπουργός. Το θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών με τα νέα προγράμματα προφανώς και είναι μια επιλογή που έχει τη θετική άποψη της κυβέρνησης».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top