Πολιτική

Λοβέρδος: Γιατί δεν καλείτε όλους τους μιντιάρχες στην εξεταστική της Βουλής;

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε πως η επιτροπή έχει γίνει σκηνικό ενός απίστευτου πολιτικού show.

Για μετατροπή της εξεταστικής επιτροπής σε σκηνικό πολιτικού show έκανε λόγο ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος ζητώντας από το προεδρείο της αναθεώρηση του καταλόγου μαρτύρων προκειμένου να εξετάζονται πρόσωπα που έχουν να συνεισφέρουν στην έρευνα.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αμέσως μετά το τέλος της εξέτασης του εκδότη της εφημερίδας «Καθημερνή» Θέμη Αλαφούζου υποστήριξε ότι «Η σημερινή συνεδρίαση δίνει ορισμένα χαρακτηριστικά στοιχεία για τη δουλειά μας που επιβάλλουν να δούμε και την οικονομία του χρόνου μας. Η δική μου εκτίμηση είναι ότι δεν έπρεπε να γίνει (σ.σ. η συνεδρίαση).

Θα έπρεπε να αξιοποιηθεί ο χρόνος που έχουμε» και πρόσθεσε «Γιατί έγινε η σημερινή συνεδρίαση; Τι προσέθεσε στην εμπειρία και τις γνώσεις μας; Θα μπορούσαμε να το διακωμωδούμε το θέμα αυτό, συνάδελφοι, στις παρυφές της συνεδρίασης της Επιτροπής. Κύριε Πρόεδρε, κοιτάξτε λιγάκι και τους επόμενους. Τώρα, «ο γέγονε, γέγονε». Να μην χάσουμε συνεδριάσεις τζάμπα και βερεσέ. Σωστά είπατε, αφού ο κ. Κουρτάκης τελικά προσεκλήθη –εγώ είχα πει να μην προσκληθεί-, να προκληθεί κι άλλος ή και τρίτος, να ξεμπερδεύουμε. Δεν μπορεί να τρώμε επτάμισι ώρες με έναν άνθρωπο. Καλά για χθες, αλλά σήμερα είμαστε από τις 10:30΄ και είναι 15:15΄ και δεν έχουμε προσδώσει κάτι στη λειτουργία μας».

Επιπροσθέτως, ο κ. Λοβέρδος με αφορμή την τακτική που ακολουθούν ορισμένα μέλη της επιτροπής σε συγκεκριμένους μάρτυρες έθεσε και θέμα ορθής κοινοβουλευτικής συμπεριφοράς. «… φτάσαμε στους τραμπουκισμούς. Πολλές φορές, κύριε Πρόεδρε, κακώς συνεχίζονται οι συνεδριάσεις. Φτάσαμε στα βαριά λόγια, στο σόου μέσω ξύλου ή της απειλής.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ: Με την Ολομέλεια έχει να κάνει, όχι με εδώ.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Με συγχωρείτε, εδώ γίνεται σόου επανειλημμένα. Και οι λέξεις που χρησιμοποιούνται είναι αναντίστοιχες με το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Λέω, λέω, λέω και καταλήγω σε μια ερώτηση η οποία δεν είναι και τίποτα ή δεν σηκώνει το βάρος της προηγούμενης λεκτικής μου συμπεριφοράς. Εκεί, όμως, εσείς πρέπει να βάζετε μια τάξη…».

Νωρίτερα, ο κ. Αλαφούζος υπογράμμισε ότι ο δανεισμός του ομίλου είναι 45 εκατ. ευρώ και άλλα 47 εκατ. ευρώ στην θυγατρική «Αργοναύτης» που έχουν προέλθει από τράπεζα του εξωτερικού. Ο ίδιος σημείωσε ότι η εταιρεία δεν είχε, ούτε αντιμετωπίζει ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις ενώ πρόσθεσε πως «Η Καθημερινή Α.Ε. (μητρική) βγάζει τα κέρδη κι όταν χρειάζεται υποστηρίζει τις θυγατρικές (Καθημερινές Εκδόσεις, Αργοναυτική κλπ) και θα το κάνουμε όσο χρειάζεται». Υπογράμμισε τέλος ότι η επιχείρηση δεν έχει οφειλές προς το Δημόσιο (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία κλπ) ούτε προς τους εργαζόμενούς της.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top