Ελλάδα

Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης στα Χανιά –Πάνω από 100 κλήσεις σε 3 μήνες

Ξεπερνούν τις εκατό οι κλήσεις που έχει δεχτεί τους τρεις πρώτους μήνες της λειτουργίας της, η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Εμπόρων Χανίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον υπεύθυνο ψυχολόγο διαχείρισης της γραμμής Μανώλη Καργάκη η συγκεκριμένη γραμμή δέχτηκε από τις 15 Ιουλίου έως και τις 12 Σεπτεμβρίου 103 κλήσεις καθώς και τέσσερα ηλεκτρονικά μηνύματα.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία οι γυναίκες είναι εκείνες που ζήτησαν περισσότερη βοήθεια καθώς το 65% των κλήσεων έγινε από το γυναικείο φύλο και το 35% των κλήσεων από άνδρες.

Ωστόσο όπως διευκρίνισε η πλειοψηφία των γυναικών που επικοινώνησαν με τη γραμμή ήταν σύντροφοι ανδρών επιχειρηματιών.

Το 75% των κλήσεων αφορούσε μέλη και οικογένειες της Ομοσπονδίας, 25% υπόλοιπες επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες και πολίτες από τα Χανιά και το Ρέθυμνο.

Από τις κλήσεις που δέχτηκε η γραμμή 15 αφορούσαν καταθλιπτική συμπτωματολογία – αυτοκτονικές ιδεάσεις, 22 καταθλιπτικά στοιχεία – συναισθηματικά προβλήματα, 5 καταθλιπτικά στοιχεία – άλλους λόγους, 26 αγχώδεις διαταραχές, 7 διαχείριση κρίσεων πανικού, 22 οικογενειακά προβλήματα, 3 σεξουαλικά προβλήματα, 2 διατροφικές διαταραχές ενώ 1 κλήση αφορούσε κακοποίηση.

Σύμφωνα με τον κ Καργάκη για πολλές από τις περιπτώσεις που υπήρχε επικοινωνία με τη γραμμή ζητήθηκε η συνδρομή και άλλων φορέων για περαιτέρω υποστήριξη.

«Μέσα από τη δράση μας αυτή προσπαθούμε να σταθούμε κοντά στους επιχειρηματίες που βιώνουν την καθημερινότητα της οικονομικής κρίσης που περνά η χώρα μας με άμεσες επιπτώσεις σε πολλούς κλάδους», δήλωσε κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της λειτουργίας της γραμμής υποστήριξης», ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Παυλάκης.

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι η Ομοσπονδία οργανώνει ενημερωτικές συναντήσεις ανά επαγγελματικό κλάδο αλλά και με πολίτες στο πλαίσιο των προσπαθειών για να γίνει γνωστή η γραμμή.

Η γραμμή υποστήριξης λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 – 14.00 , στον αριθμό 2821 111 714.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top