Διεθνή

Τσαβούσογλου: Η Άγκυρα θα τηρήσει τη συμφωνία για το μεταναστευτικό

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι δήλωσε σήμερα από την Μπρατισλάβα ότι η Τουρκία συμφώνησε να συνεχίσει να εφαρμόζει τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης και ότι οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν να εργάζονται πάνω στο θέμα της κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους υπηκόους που ταξιδεύουν στην Ευρώπη.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ ανακοίνωσε ότι ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα επισκεφθεί το Στρασβούργο την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να συζητήσει τι ρόλο θα μπορούσε να διαδραματίσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην προετοιμασία των ποινικών διώξεων για τους υπεύθυνους της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Ο Στάινμαϊερ είπε στους δημοσιογράφους που κάλυπταν την άτυπη σύνοδο των ΥΠΕΞ της ΕΕ στην Μπρατισλάβα ότι το Βερολίνο στάθηκε στο πλευρό της Τουρκίας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος και σέβεται βαθύτατα τον τουρκικό λαό που ξεσηκώθηκε για να αποτρέψει την ανατροπή της κυβέρνησής του. Παραδέχτηκε ωστόσο ότι στις ανακοινώσεις που έγιναν από τη γερμανική πλευρά μάλλον έλειπε η έκφραση συμπάθειας που θα ανέμενε η Άγκυρα.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top