Πολιτική

Η απάντηση Φίλη στην επιστολή Ιερώνυμου: Τα θέματα αυτά αποτελούν αντικείμενο επιστημονικού διαλόγου

Απάντηση στην επιστολή του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου έδωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, σημειώνοντας ότι θεσμικά ζητήματα δεν μπορούν να λύνονται μέσα από ανταλλαγή επιστολών.

Ο κ. Φϊλης υποστηρίζει ότι πληροφορήθηκε από δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου την επιστολή που του απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην οποία σημειώνει ότι«η Εκκλησία είναι υπόθεση ενός λαού και όχι ενός υπουργού» και κάνει λόγο για ζητήματα που πρέπει να αποτελούν αποτέλεσμα νηφάλιου και ψύχραιμου διαλόγου.

Η επιστολή

Μακαριώτατε,

Πληροφορήθηκα δια του ηλεκτρονικού τύπου το περιεχόμενο της επιστολής που μού απευθύνετε σχετικά με τις σχέσεις της Διοίκησης της Εκκλησίας της Ελλάδος με το δικτατορικό καθεστώς της επταετίας.

Τα θέματα αυτά αποτελούν αντικείμενο επιστημονικού διαλόγου καθώς και ευρύτερου δημόσιου διαλόγου που πρέπει να γίνεται νηφάλια και ψύχραιμα και με στόχο να διδασκόμαστε όλοι από τα λάθη μας.

Ως προς τα θεσμικά ζητήματα όπως με το μάθημα των Θρησκευτικών, είναι ωφέλιμο να συζητούνται όχι με ανταλλαγή επιστολών αλλά στο πλαίσιο της θεσμικής συνεργασίας μεταξύ της Πολιτείας και της Εκκλησίας, όπως αυτή υλοποιήθηκε και υλοποιείται και με τη σειρά τακτικών συναντήσεων μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και του υπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.

Γνωρίζετε ότι είμαι πάντοτε ανοιχτός στο διάλογο και βεβαίως για συνάντηση μαζί σας.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top