Ελλάδα

Η απάντηση των σωφρονιστικών υπαλλήλων για το κελί-σουίτα στον Αυλώνα

Ένα ακόμη επεισόδιο προστίθεται στην κόντρα υπουργείου Δικαιοσύνης και σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Με νέα ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος εμμέσως πλην σαφώς κατηγορεί τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο ότι λέει ψέματα με αφορμή εσωτερικές μεταθέσεις τις οποίες χαρακτηρίζει «παράνομες».

«Η θεσμική λειτουργία δεν γίνεται με ψέματα και “κλοπές”. Με τα ψέματα μας “κλέβετε” την υπηρεσιακή μας ηρεμία», αναφέρει μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία στην επίμαχη ανακοίνωση που φέρει τον τίτλο «Αρχή άνδρα δείκνυσι…».

Την ίδια ώρα, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αναφέρονται και στο «κελί – σουίτα», όπως χαρακτηρίστηκε, στις φυλακές Αυλώνα που στάθηκε η αφορμή για να διαταχθεί διοικητική έρευνα για τις συνθήκες στο Κατάστημα Κράτησης και να φουντώσει η διαμάχη μεταξύ υπουργείου και υπαλλήλων. Όπως εξηγούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι: «το συγκεκριμένο κελί στον Αυλώνα είχε φτιαχτεί δωρεάν από εργολάβο ως δείγμα στα πλαίσια εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να ανακατασκευαστούν όλα τα κελιά με αυτόν τον τρόπο.

Ο εργολάβος ζήτησε για όλο το έργο 400.000€ και το Υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκε. Έτσι μας έμεινε αμανάτι το συγκεκριμένο κελί και όταν οκτώ ολόκληρους μήνες μετά την κατασκευή του ήρθαν οι κρατούμενοι (πατέρας και γιος) μας υποδείχτηκε να τοποθετηθούν εκεί. Τοποθετήθηκαν με απόφαση του Συμβουλίου της Φυλακής και το γνώριζαν όλοι. Κυρίως για λόγους προσωπικής τους ασφαλείας, όπως έλεγε η σχετική παραγγελία και δεύτερον διότι ο υπερήλικας πατέρας έπασχε από σοβαρότατα καρδιολογικά προβλήματα με πολλαπλά χειρουργεία. Για αυτό άλλωστε αποφυλακίστηκε μετά και από σχετική γνωμάτευση των ΚΕΠΑ, δηλαδή με τις διατάξεις του Νόμου Παρασκευόπουλου».

 

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top