Ελλάδα

Δεν θέλουν να δείξουν τα φιλιά που θα στέλνει ο κόσμος στον Αλέξη! Η ΕΡΤ κάνει απεργία αύριο και δεν θα δείξει την ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ

Κατόπιν της απόφασης των συνδικαλιστικών ενώσεων στον χώρο του Τύπου, τα τηλεοπτικά κανάλια θα ρίξουν… «μαύρο» αύριο Σάββατο, διαμαρτυρούμενα για τον νόμο Παππά και την απειλή ανεργίας για εκατοντάδες δημοσιογράφους που εργάζονται σε σταθμούς που δεν πήραν άδεια.

Η προκήρυξη αυτής της απεργίας θα έχει θύμα τον ίδιο τον πρωθυπουργό, καθώς το Σάββατο θα μιλήσει στην ΔΕΘ και οι δημοσιογράφοι θα ρίξουν «μαύρο» στην ομιλία του. Δηλαδή, θα κρατήσουν στο σκοτάδι μία πρωθυπουργική εμφάνιση στην οποία ο Αλέξης Τσίπρας ποντάρει πολλά.

Η απεργία θα είναι εικοσιτετράωρη, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου ώς τις 6 το πρωί της Κυριακής, στα δημόσια και ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρεται:

«Απεργούμε στους δημόσιους και ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, μαζί και σύμφωνα με την απόφαση του διασωματειακού των Ενώσεων Τύπου και ΜΜΕ, συμπορευόμενοι με τις άλλες Ενώσεις, το Σάββατο 10/9/2016, (σε μια πρώτη 24ωρη απεργία από τις 06:00 του Σαββάτου έως τις 06:00 της Κυριακής) και απαιτούμε από την Κυβέρνηση θεσμική παρέμβαση για εγγύηση όλων των θέσεων εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς είτε αδειοδοτήθηκαν, είτε όχι και παράλληλα κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους με ΣΣΕ.

» 1.800 συνάδελφοι από τα κανάλια που δεν αδειοδοτήθηκαν, κινδυνεύουν άμεσα να βγουν σε ανεργία, την ώρα που τα μνημόνια και οι μνημονιακές πολιτικές έχουν γίνει λαιμητόμος για την κοινωνία, η ανεργία είναι σε δυσθεώρητα ύψη, η ύφεση είναι πρωτοφανής και συναντάται σε περιόδους μεγάλων καταστροφών ή πολέμων…»

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top