Ελλάδα

Η ΕΣΗΕΑ για τον Γιώργο Καστρινάκη: Παντοτινό παράδειγμα θέλησης και κουράγιου

Μαχητής της ζωής, μάχιμος ρεπόρτερ και ενεργός πολίτης, ο Γιώργος Καστρινάκης «έφυγε» μετά από πολυήμερη νοσηλεία.

Παντοτινό παράδειγμα θέλησης και κουράγιου θα μείνει ο Γιώργος Καστρινάκης, που έφυγε από τη ζωή σήμερα, στα εξήντα του χρόνια, μετά από πολυήμερη νοσηλεία.

Στον αποχαιρετισμό της στον Γιώργο Καστρινάκη, η ΕΣΗΕΑ σημειώνει:

Ο Γιώργος Καστρινάκης γεννήθηκε στο Στύλο Αποκορώνου Χανίων το 1956. Σπούδασε στο Τμήμα Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1976, ως αθλητικός συντάκτης στην εφημερίδα «Φως των Σπορ». Στην συνέχεια, εργάστηκε στις εφημερίδες «Βραδυνή», «Ελεύθερη Γνώμη», «Αθλητική Ηχώ» και «Ειδήσεις» καθώς και στην «ΕΡΤ2» και την «ΕΡΑ Σπορ» ως συντάκτης και εκφωνητής αθλητικών συναντήσεων.

Ο Γιώργος Καστρινάκης από νεαρότατη ηλικία αναγκάστηκε να υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση. Παρά το ότι η ασθένεια τον «χτύπησε» σε νεαρή ηλικία, αυτό δεν τον πτόησε καθόλου και παρέμεινε μάχιμος ρεπόρτερ, αλλά και ενεργός συνδικαλιστικά και πολιτικά καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου του. Διετέλεσε επανειλημμένα εκπρόσωπος των εργαζομένων της «ΕΡΑ» και της «Ραδιοτηλεόρασης» στο Μεικτό Συμβούλιο της Ενώσεως και στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ, αλλά και δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, καθώς και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου.

Ήταν ιδρυτικό μέλος – στέλεχος και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Νεφροπαθών, με ιδιαίτερα σημαντική δραστηριότητα, πάντα αλληλέγγυος και αποτελεσματικός στις διεκδικήσεις και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων.

Εκτός από την δημοσιογραφική του σταδιοδρομία και την ενασχόλησή του με τα κοινά, υπήρξε ένας ενεργός πολίτης που πάλεψε για τη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των νεφροπαθών, αλλά και των ατόμων με αναπηρία, τονίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και δίνοντας μάχες για την επίλυσή τους, αλλά και για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.

Το βιβλίο του «Θέλω να ζήσω», το οποίο μοιραζόταν δωρεάν, είναι συγκλονιστικό. Μέσα από το προσωπικό του βίωμα, ο Γιώργος Καστρινάκης ανέδειξε όλες τις πτυχές του προβλήματος των ανθρώπων με αναπηρία, ενώ ταυτόχρονα, αποκάλυψε το γενναίο και ακατάβλητο χαρακτήρα του, ο οποίος δεν πτοήθηκε από τις αντιξοότητες της ασθένειας.

Ο Γιώργος Καστρινάκης υπήρξε ένας ξεχωριστός συνάδελφος με ήθος και ευγένεια. Μειλίχιος, ήρεμος, γλυκομίλητος, συναδελφικός και αξιοπρεπής, αλλά ταυτόχρονα άνθρωπος με χαλύβδινη θέληση. Αγωνιστής έως την τελευταία στιγμή, θα μείνει πάντα φωτεινό παράδειγμα θέλησης και κουράγιου σε όλους εκείνους που είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και να συνεργαστούν μαζί του.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται θερμά τη σύζυγό του Μαρία και την κόρη του, επίσης δημοσιογράφο Αθηνά.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top