Πολιτική

Η FAZ συγκρίνει τον Τσίπρα με τον Ερντογάν για τις τηλεοπτικές άδειες

Σύγκριση των χειρισμών της κυβέρνησης Τσίπρα για τα κανάλια με το καθεστώς Ερντογάν στην Τουρκία κάνει η γερμανική εφημερίδα FAZ.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε υπό τον τίτλο: «Όποιος δεν πληρώνει λύτρα, κλείνει» και υπότιτλο: «Η κυβέρνηση, όχι μόνο στην Τουρκία, θέτει υπό έλεγχο τα μίντια: Ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καθιστά τη ραδιοτηλεόραση υποτελή, δημοπρατώντας λίγες τηλεοπτικές άδειες για εκατομμύρια»

Όπως γράφει χαρακτηριστικά «για τον έλεγχο των ΜΜΕ δεν χρειάζεται να ψάξετε στην Τουρκία του Ερντογάν αλλά στην Ελλάδα του Τσίπρα. Η ελληνική κυβέρνηση καταβάλει κάθε ικανή προσπάθεια για να αποκτήσει σημαντική επιρροή τόσο στα ιδιωτικά κανάλια όσο και στην ιδιωτική τηλεόραση».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «η ελληνική κυβέρνηση αναζητά τρόπους με τους οποίους να μπορεί να αυξήσει την επιρροή της στην ελληνική τηλεόραση. Με αυτό το στόχο είχε ανοίξει και πάλι ο Έλληνας πρωθυπουργός την κρατική ΕΡΤ, που είχαν κλείσει οι συντηρητικοί προκάτοχοί του. Μετά την κατάληψη της εξουσίας στο κρατικό κανάλι, η κυβέρνηση Τσίπρα αναζητά τώρα περισσότερη επιρροή στην ελληνική ιδιωτική τηλεόραση».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top