Πολιτική

Η κυβέρνηση απαντά για τις προσλήψεις στην ΕΡΤ: Η ΝΔ θέλει ενημέρωση υποταγμένη σε ιδιωτικά συμφέροντα

Σε θέμα αντιπαράθεσης, ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, έχει εξελιχθεί η απόφαση της ΕΡΤ να προσλάβουν 55 συμβασιούχους.

Μετά από την ανακοίνωση της ΝΔ, στην οποία έκανε επίθεση στην κυβέρνηση, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι οι προσλήψεις γίνονται «προφανώς για την ενίσχυση της προπαγάνδας», η κυβέρνηση απάντησε κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θέλει την ΕΡΤ κλειστή και στο περιθώριο.

«Προφανώς για τη ΝΔ, η οποία έκλεισε την ΕΡΤ σε μια νύχτα για να διευκολύνει τους καναλάρχες, η δημόσια ραδιοτηλεόραση αποτελεί βαρίδι στην ενημέρωση. Για τη ΝΔ η ΕΡΤ πρέπει να είναι κλειστή και στο περιθώριο. Για τη ΝΔ η ενημέρωση πρέπει να είναι υποταγμένη σε ιδιωτικά συμφέροντα», ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι «το ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ έχει μειωθεί κατά 30% σε σχέση με το 2013, όταν έπεσε το μαύρο», όπως και ότι:

«η ΕΡΤ είναι ο μόνος τηλεοπτικός οργανισμός της χώρας που στηρίζει την οπτικοακουστική παραγωγή και τον ελληνικό κινηματογράφο τηρώντας την υποχρέωση του 1,5% και διαθέτοντας 2,6 εκατομμύρια ευρώ το 2015 για την παραγωγή ταινιών από Έλληνες δημιουργούς,

η ΕΡΤ εμφανίζει φέτος πλεόνασμα αυξημένο κατά 16 εκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό,

η ΕΡΤ κάλυψε όλα τα μεγάλα γεγονότα με επάρκεια και στηρίζει τον Πολιτισμό, την Νεολαία και την Ομογένεια, ενώ ενδυνάμωσε το πρόγραμμά της με υψηλής ποιότητας σειρές.

Η κυβέρνηση έχει θεσμοθετήσει τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της ΕΡΤ μέσα από πρόγραμμα αξιολόγησης και μετατάξεων σε άλλες υπηρεσίες για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών της χώρας».

«Ευχόμαστε στη ΝΔ καλή τύχη στην προσπάθειά της να εξορκίσει τις τύψεις και τις ενοχές της για την πολύχρονη αδράνεια, την ηττοπάθεια και την τρυφηλότητα που εμφανίζει απέναντι στις επιδιώξεις των καναλαρχών να νέμονται τα αγαθά των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων δωρεάν», κατέληγαν οι κυβερνητικοί κύκλοι.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top