Πολιτική

Δ. Σταμάτης: «Η κυβέρνηση ευθύνεται για το Ωραιόκαστρο, όχι η τοπική κοινωνία»

«Οι Έλληνες πολίτες άνοιξαν τις αγκαλιές τους και περιέθαλψαν πέρα και από τις δυνάμεις τους ακόμα, τους πρόσφυγες.

Η πολιτική του κ. Τσίπρα ότι η χώρα μας είναι ανοιχτή για όλους, δημιούργησε συγκρούσεις στην ελληνική κοινωνία», επεσήμανε ο βουλευτής της ΝΔ

Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας αποτελούμενο από τους βουλευτές Δημήτρη Σταμάτη, Μάριο Σαλμά και Κώστα Κοντογεώργο επισκέφθηκε σήμερα την Κομοτηνή στο πλαίσιο της καμπάνιας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπό τον τίτλο «Συμφωνία αλήθειας για την Βόρεια Ελλάδα».

Οι τρεις βουλευτές επισκέφθηκαν επιχειρήσεις στην Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής, τις πρυτανικές αρχές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και το γηροκομείο Κομοτηνής, ενώ στην συνέχεια παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Την άποψη ότι αυτή την ώρα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στερείται πολιτικής νομιμοποίησης και ότι δεν θα μπορέσει αυτή η κυβέρνηση να ξεπεράσει την άνοιξη του 2017, εξέφρασε ο κύριος Σταμάτης ζητώντας ταυτόχρονα την επίσπευση των εκλογών, «ώστε να δοθεί τώρα μία λύση στο δράμα που περνά η χώρα».

Σε ό,τι αφορά στην προσεχή παρουσία του αρχηγού της Ν.Δ., Κυριάκου Μητσοτάκη, στην ΔΕΘ, ο κ. Σταμάτης επεσήμανε ότι «δεν μπορούμε να επενδύσουμε στο ψέμα. Δεν μπορούμε να τάξουμε το ακατόρθωτο. Η μεγάλη δομική αλλαγή θα είναι η αλήθεια. Ο κόσμος απαιτεί από τους πολιτικούς να ακούσει την αλήθεια».

Ο ίδιος, επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα των αδειοδοτήσεων των καναλιών υποστηρίζοντας ότι το κυβερνών κόμμα «κινείται άκρως αντιδημοκρατικά, με αυθαιρεσία και βαναυσότητα» και ότι «η διαπλοκή δυναμώνει όταν οι παίχτες είναι λίγοι».

Οι τρεις βουλευτές της Ν.Δ. έκαναν ειδική αναφορά στην εικόνα των εργοστασίων στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής, μιλώντας «για το μεγάλο δράμα των κλειστών επιχειρήσεων που δεν μπορούν να λειτουργήσουν όταν οι τράπεζες είναι κλειστές και η οικονομία βουλιάζει». Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία των πρυτανικών αρχών του πανεπιστημίου, στο Δ.Π.Θ. καταγράφηκε μείωση των κρατικών δαπανών την τελευταία διετία σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%.

«Έχει διαβρωθεί πλήρως ο παραγωγικός ιστός της χώρας. Αυτή η οικονομία και αυτή η κοινωνία δεν έχουν μέλλον. Είναι η ώρα ο κ. Τσίπρας να κάνει το δικό του καθήκον και να παραιτηθεί. Ο ελληνικός λαός δεν έχει πλέον δικαιολογία, δεν ήξερα, δεν γνώριζα», κατέληξαν οι βουλευτές της Ν.Δ.

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την άποψη της Ν.Δ. για τις αντιδράσεις των πολιτών του Ωραιοκάστρου της Θεσσαλονίκης για την εγγραφή παιδιών προσφύγων σε σχολείο της περιοχής, ο κύριος Δημήτρης Σταμάτης υποστήριξε ότι σε αυτή την περίπτωση «αποδεικνύεται η μεγάλη αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής στην διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος».

«Οι Έλληνες πολίτες άνοιξαν τις αγκαλιές τους και περιέθαλψαν πέρα και από τις δυνάμεις τους ακόμα, τους πρόσφυγες. Η πολιτική του κ. Τσίπρα και του δόγματος ότι η χώρα μας είναι ανοιχτή για όλους, ήρθε με τον χρόνο και δημιούργησε όπως ήταν αναμενόμενο, συγκρούσεις στην ελληνική κοινωνία που είχε αποδεχθεί, υποδεχθεί και περιθάλψει τους πρόσφυγες», επεσήμανε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Όταν εμείς τους συγκεντρώναμε σε κάποιους χώρους μας κατηγορούσαν για αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Στο μεταξύ οι πρόσφυγες και οι λαθρομετανάστες, χάθηκαν χωρίς κανένα έλεγχο. Δεν είναι αναστατωμένη μόνο η κοινωνία στο Ωραιόκαστρο. Αλλά και στην Μυτιλήνη και στα άλλα νησιά του Αιγαίου. Ο πραγματικός αίτιος που γίνονται όλα αυτά δεν είναι ούτε οι πρόσφυγες ούτε οι τοπικές κοινωνίες. Είναι η κυβέρνηση. Οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές. Ο κάθε πολίτης είναι φοβισμένος γιατί δεν υπάρχει το κράτος να του βγάλει τον φόβο», κατέληξε ο κ. Σταμάτης.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top