Ελλάδα

Η πρώτη διαδήλωση κατά Τσίπρα στη ΔΕΘ – 10.000 εργαζόμενοι στους δρόμους

Είναι η πρώτη χρονιά που η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην 81η ΔΕΘ έχει ξεσηκώσει εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους οι οποίοι κατέβηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική της κυβέρνησης που ολοένα αυξάνει την ανεργία και μειώνει μισθούς και συντάξεις.

To απόγευμα του Σαββάτου πάνω από 10.000 εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας σε τέσσερις πορείες διαμαρτυρίας.

Στην πλατεία Αριστοτέλους το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης ενώ ελάχιστα μέτρα μακριά, στο άγαλμα του Βενιζέλου, συλλαλητήριο διοργανώνουν η ΓΣΕΕ, η Λαϊκή Ενότητα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΔΟΕ, το ΚΕΕΡΦΑ καθώς και εργατοϋπαλληλικά συνδικάτα. Στη συγκέντρωση της Εγνατίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα λιπάσματα Καβάλας αλλά και η ΕΤΙΤΑ με το σύνθημα “το μαύρο δεν έχει απόχρωση”.

Την ίδια ώρα, στην Καμάρα, προσυγκέντρωση πραγματοποιούν συλλογικότητες, αντιφασιστικές οργανώσεις, μέλη του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές και ομάδες αλληλέγγυων από τις καταλήψεις που διέλυσε η αστυνομία στην συμπρωτεύουσα το τελευταίο διάστημα.

Το κέντρο της Θεσσαλονίκης βρίσκεται από τις 4 το μεσημέρι σε αστυνομικό κλοιό με την ΕΛΑΣ να έχει “επιστρατεύσει” περισσότερους από 5.000 αστυνομικούς και τρία ελικόπτερα προς αποφυγή επεισοδίων.

Ολες οι πορείες έχουν επίκεντρο το Βελλίδειο, όπου στις 20:00 μιλά ο Αλέξης Τσίπρας. Εκεί βρίσκονται εκατοντάδες κλούβες με κιγκλιδώματα με χιλιάδες άνδρες της ΕΛΑΣ.

ÓÕÃÊÅÍÔÑÙÓÇ ÔÇÓ ÃÓÓÅ ÓÔÇ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇEUROKINISSI ÓÔÅËÉÏÓ ÌÉÓÉÍÁÓ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ - ÓÕÃÊÅÍÔÑÙÓÇ ÊÁÉ ÓÕËËÁËÇÔÇÑÉÏ ÐÁÌÅ ÓÔÇÍ ÐË. ÁÑÉÓÔÏÔÅËÏÕÓ(ÌÏÔÉÏÍÔÅÁÌ/ÖÁÍÇ ÔÑÕØÁÍÇ) ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ - ÓÕÃÊÅÍÔÑÙÓÇ ÊÁÉ ÓÕËËÁËÇÔÇÑÉÏ ÐÁÌÅ ÓÔÇÍ ÐË. ÁÑÉÓÔÏÔÅËÏÕÓ(ÌÏÔÉÏÍÔÅÁÌ/ÖÁÍÇ ÔÑÕØÁÍÇ) ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ - ÓÕÃÊÅÍÔÑÙÓÇ ÊÁÉ ÓÕËËÁËÇÔÇÑÉÏ ÐÁÌÅ ÓÔÇÍ ÐË. ÁÑÉÓÔÏÔÅËÏÕÓ(ÌÏÔÉÏÍÔÅÁÌ/ÖÁÍÇ ÔÑÕØÁÍÇ) ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ - ÓÕÃÊÅÍÔÑÙÓÇ ÊÁÉ ÓÕËËÁËÇÔÇÑÉÏ ÐÁÌÅ ÓÔÇÍ ÐË. ÁÑÉÓÔÏÔÅËÏÕÓ(ÌÏÔÉÏÍÔÅÁÌ/ÖÁÍÇ ÔÑÕØÁÍÇ) ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ - ÓÕÃÊÅÍÔÑÙÓÇ ÊÁÉ ÓÕËËÁËÇÔÇÑÉÏ ÐÁÌÅ ÓÔÇÍ ÐË. ÁÑÉÓÔÏÔÅËÏÕÓ(ÌÏÔÉÏÍÔÅÁÌ/ÖÁÍÇ ÔÑÕØÁÍÇ) ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ - ÓÕÃÊÅÍÔÑÙÓÇ ÊÁÉ ÓÕËËÁËÇÔÇÑÉÏ ÐÁÌÅ ÓÔÇÍ ÐË. ÁÑÉÓÔÏÔÅËÏÕÓ(ÌÏÔÉÏÍÔÅÁÌ/ÖÁÍÇ ÔÑÕØÁÍÇ) unnamed2_70 unnamed_191

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top