Διεθνή

ΗΠΑ: Η τροπική καταιγίδα Hermine κατευθύνεται προς τη Νέα Υόρκη

Η καταιγίδα Hermine κινείται ανοδικά στην ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, με ισχυρούς ανέμους που φθάνουν τα 110 χιλιόμετρα την ώρα και μεγάλη θαλασσοταραχή που καταστρέφει το τελευταίο Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού για τους παραθεριστές.

Η καταιγίδα έφθασε στις ακτές της Φλόριντα χθες ως τυφώνας, στην κατηγορία 1 της κλίμακας Saffir-Simpson. Με τη μορφή της τροπικής καταιγίδας έκτοτε κινείται προς βορράν κατά μήκος των ανατολικών ακτών, από τη Βιρτζίνια μέχρι το Νιού Τζέρσεϊ, όπου οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι η άνοδος της στάθμης των υδάτων θα συνοδευθεί από μεγάλα και επικίνδυνα κύματα.

Τις επόμενες ώρες είναι πιθανόν να προκληθούν πλημμύρες στις παράκτιες περιοχές, ακόμα και στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία που προβλέπει ότι η ένταση της καταιγίδας θα ενισχυθεί και πάλι εντός του επομένου 24ώρου κατά τη διάρκεια του οποίου η Hermine μπορεί να πάρει και πάλι τη μορφή του τυφώνα.

Οι αρχές των περιοχών από όπου θα περάσει έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία επιτρέπει την ταχεία κινητοποίηση ενισχυμένων μέσων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top