Διεθνή

Ιταλία: Ο αυνανισμός σε δημόσιους χώρους δεν συνιστά ποινικό αδίκημα

Διαβάστε τι αποφάσισε ανώτατο δικαστήριο στην Ιταλία για 69χρονο άνδρα που είχε καταδικαστεί σε τρεις μήνες φυλακή επειδή αυνανιζόταν μπροστά σε φοιτητές.

Τοπικό δικαστήριο στην Κατάνια, στη νότια Ιταλία, με την σύμφωνη γνώμη του νομάρχη αποφάσισε την επιβολή ποινής φυλάκισης τριών μηνών και πρόστιμο 3.420 ευρώ στον 69χρονο Pietro L., ο οποίος συνελήφθη να αυνανίζεται στο κάμπους του πανεπιστήμιου της πόλης μπροστά στα έκπληκτα μάτια των φοιτητών.

Όμως, το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας (La Corte di Cassazione) ακύρωσε την απόφαση του τοπικού δικαστηρίου και έκρινε ότι ο αυνανισμός σε δημόσιο χώρο δεν συνιστά ποινικό αδίκημα καθώς βασίστηκε σε σχετικό νόμο που ψηφίστηκε από την ιταλική βουλή το περασμένο έτος.

Ο νόμος αυτός αποποινικοποιεί τον αυνανισμό σε δημόσιους χώρους και δεν τον χαρακτηρίζει «έγκλημα» αλλά «άσεμνη πράξη σε δημόσιο χώρο».

Έτσι, το ανώτατο ιταλικό δικαστήριο στέλνει την υπόθεση για επανεξέταση στο τοπικό δικαστήριο και στην νομαρχία της Κατάνια και εισηγείται πρόταση για επιβολή προστίμου από 5.000 μέχρι 30.000 ευρώ ενώ την τελική απόφαση για το ακριβές ποσόν του προστίμου την αφήνει στην διακριτική ευχέρεια των τοπικών αρχών.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top