Πολιτική

Καλλιάνος: Εκτιμώ τον κ. Λεβέντη αλλά παραποιεί την αλήθεια

«Επειδή τυγχάνει να διαφωνώ πλήρως με την πολιτική που χαράζει αλλά συνεχίζω να τον σέβομαι και να τον εκτιμώ ως άνθρωπο, θα τον παρακαλέσω πολύ να μην παραποιεί επανειλημμένως και σκοπίμως την αλήθεια» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων

Για σκόπιμη παραποίηση της αλήθειας κατηγορεί τον κ. Βασίλη Λεβέντη ο μέχρι πρότινος στενός του συνεργάτης Γιάννης Καλλιάνος επιμένοντας παράλληλα ότι ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων του διεμήνυσε πως «Αν ξαναγράψεις τέτοιες ανακοινώσεις και ξαναεπιτεθείς στον κ. Αλεξιάδη και στον Σύριζα θα σε διώξω από το κόμμα».

Ο πρώην εκπρόσωπος τύπου του κόμματος με ανάρτησή του στο facebook επισημαίνει ότι οι λόγοι του «διαζυγίου» με την Ένωση Κεντρώων είναι καθαρά πολιτικοί και πως συνεχίζει να σέβεται και να εκτιμά τον κ. Λεβέντη.

Πάντως, ο κ. Καλλιάνος αποφεύγει – τουλάχιστον στην παρούσα φάση – να απαντήσει και στους υπαινιγμούς της Ενωσης Κεντρώων ότι η αποχώρησή του σχετίζεται με επικείμενη συνεργασία με την ΝΔ.

Αναλυτικά η ανάρτηση του έχει ως εξής:

«Επειδή δεν επιθυμώ σε καμία περίπτωση να μπω στη διαδικασία να απαντώ σε ανακοινώσεις της Ένωσης Κεντρώων ή να σχολιάζω τα λεγόμενα του Προέδρου της κ. Βασίλη Λεβέντη σε ό,τι αφορά στην αποχώρησή μου και επειδή τυγχάνει να διαφωνώ πλήρως με την πολιτική που χαράζει αλλά συνεχίζω να τον σέβομαι και να τον εκτιμώ ως άνθρωπο, θα τον παρακαλέσω πολύ να μην παραποιεί επανειλημμένως και σκοπίμως την αλήθεια. Θα ήταν πιο δίκαιο να μην συνεχίσει να εξετάζει λανθασμένα τους λόγους της αποχώρησης μου.

Είναι άλλο το : «Αν διαφωνείς με τις θέσεις του κόμματος τότε μπορείς να φύγεις από το κόμμα» όπως ο κ. Πρόεδρος αναφέρει στα ΜΜΕ και άλλο το : «Αν ξαναγράψεις τέτοιες ανακοινώσεις και ξαναεπιτεθείς στον κ. Αλεξιάδη και στον Σύριζα θα σε διώξω από το κόμμα»

Αυτός είναι και ο τελευταίος μου σχολιασμός για το συγκεκριμένο θέμα και θεωρώ πως οφείλει ο κ. Πρόεδρος να σεβαστεί τους λόγους της αποχώρησης μου και όχι να προσπαθεί να βγάλει προς τα έξω κάτι διαφορετικό από την απλή και ωμή πραγματικότητα.

Οι πολίτες εκεί έξω γνωρίζουν από πρώτο χέρι αν περνάνε δύσκολα, γνωρίζουν πόσες επιχειρήσεις έχουν κλείσει και πόσες συντάξεις έχουν κοπεί, γνωρίζουν τι ΕΝΦΙΑ πληρώνουν και πόσοι πετάχτηκαν έξω από τις 100 δόσεις λόγω του ότι καθυστέρησαν μια ημέρα, γνωρίζουν τα νοικοκυριά τα ίδια αν στέκονται όρθια με το ζόρι.

Σας θυμίζω ότι η ανακοίνωση ήταν : «Όσο και να προσπαθεί ο κ. Αλεξιάδης να “συγκινήσει” τους Έλληνες πολίτες με τον ΕΝΦΙΑ και τις 100 δόσεις, η χώρα έχει καταρρεύσει οικονομικά και η κοινωνία με το ζόρι στέκεται όρθια. Οι οικονομικές – φορολογικές προτάσεις της κυβέρνησης είναι κακές. Χρειάζεται επειγόντως άλλος σχεδιασμός που θα αποβλέπει στο κόψιμο των παθογενειών, στις περικοπές των μη αναγκαίων δαπανών και στην γενικευμένη ελάφρυνση των νοικοκυριών»

Αν λοιπόν η ανακοίνωση που εξέδωσα για τον κ. Αλεξιάδη ήταν τόσο φρικτή και τον πρόσβαλα πολιτικά, θα το κρίνουν οι Έλληνες πολίτες. Αν έπρεπε να συνεχίσω να χαϊδεύω τα αυτιά του κ. Τσίπρα πάλι οι ίδιοι θα το κρίνουν.

Επίσης η επιστολή αποχώρησης μου εστάλη με email από το σπίτι μου 3 ώρες μετά την τελευταία μας συνομιλία στο γραφείο του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων. Ακούστηκε ότι την είχα έτοιμη στην τσέπη μου, μου την είχαν γράψει άλλοι από άλλο κόμμα, και την παρέδωσα βγαίνοντας έξω από το γραφείο του στους κοινοβουλευτικούς ρεπόρτερ της Βουλής. Η φαντασία κάποιων οργίασε για άλλη μια φορά δυστυχώς.

Τελειώνοντας -για να μην σας κουράσω περαιτέρω με αυτό το ζήτημα που αποτελεί παρελθόν- θα σας πω πως ΕΜΕΙΣ οι νέοι που έχουμε όραμα για ένα καλύτερο αύριο αλλά και οι πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας που θέλουν να δουν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους να προοδεύουν και να ζουν κάτω από φυσιολογικές συνθήκες οφείλουμε να αγωνιστούμε για να αλλάξουμε το τοπίο γιατί κανείς κ. Αλεξιάδης ή κ. Τσίπρας δεν προσπάθησαν να κατανοήσουν τι συμβαίνει έξω από το ομολογουμένως όμορφο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων…».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top