Πολιτική

Καμμένος στον Ιερώνυμο «αδειάζει» τον Φίλη: Απαράδεκτα όσα ειπώθηκαν

Ο Π. Καμμένος συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, την ώρα που συζητείται στη Βουλή το ζήτημα της Παιδείας, τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε σε τίποτα, αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα της ιεραρχίας».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι θα ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση και πρόσθεσε ότι τα βιβλία που θα γραφτούν και το πρόγραμμα που θα υπάρξει θα είναι κατόπιν συμφωνίας με την Εκκλησία.

«Είμαστε στη διάθεσή σας ώστε σε αυτόν τον διάλογο να γίνουν απόλυτα διακριτές οι θέσεις της εκκλησίας οι σχέσεις της ορθοδοξίας με το έθνος και κάποιες αλλαγές που πιθανώς θα πρέπει να γίνουν», πρόσθεσε.

«Κανείς», τόνισε, «δεν μπορεί να διαρρήξει τους δεσμούς της ορθοδοξίας και του ελληνισμού. Ο πρωθυπουργός με κανέναν τρόπο δεν θέλει να αποκοπεί η ορθοδοξία με την πατρίδα μας και με τη διδασκαλία».

Τέλος, ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι θεωρεί απαράδεκτα τα όσα ειπώθηκαν για τη στάση της Εκκλησίας επί χούντας, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον υπουργό Παιδείας, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε ονόματα.

Εξάλλου, σημείωσε ότι το Σύνταγμα της Ελλάδος είναι ξεκάθαρο για τις σχέσεις της ορθοδοξίας με το έθνος, αλλά «ακόμα πιο ξεκάθαρο είναι το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top