Πολιτική

Καταγγελία Αδωνι για αυξημένες χρηματοδοτήσεις σε 3 ΜΚΟ που εμπλέκονται στελέχη ΣΥΡΙΖΑ -Εκρηξη Ξανθού

Σφοδρή αντιπαράθεση με τον υπουργό υγείας Ανδρέα Ξανθό είχε στη Βουλή ο Αδωνις Γεωργιάδης τον οποίο και κατήγγειλε για αυξημένες χρηματοδοτήσεις σε ΜΚΟ εταιρείες ψυχικής υγείας στις οποίες εμπλέκονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης έδωσε στοιχεία για 3 ΜΚΟ στις οποίες όπως είπε συμμετέχουν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, συνεργάτης του υπουργού υγείας και συνεργάτης του υφυπουργού εργασίας.

Με βάση τα στοιχεία κυρίου Γεωργιάδη οι τρεις εταιρείες είναι οι ακόλουθες, όπως λέει ο αντιπρόεδρος τη ΝΔ, και έλαβαν αυξημένη χρηματοδότηση 1 εκατομμυρίου €:

Εταιρεία προαγωγής ψυχικής υγείας Ηπείρου, στην οποία είναι μέλος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς: 1 εκατ. ευρώ αυξημένη χρηματοδότηση με τον ίδιο αριθμό σθενών.
Εταιρεία Δίοδος στην οποία συμμετέχει η κυρία Λύτρα, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και του γραφείου του κ. Ξανθού, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη: 1 εκατ. ευρώ αυξημένη χρηματοδότηση.
Εταιρεία με μέλος της τον κ. Θεοδωρουλάκη, συνεργάτη του υφυπουργού Εργασίας Αναστάσιου Πετρόπουλου: 1 εκατ. ευρώ αυξημένη χρηματοδότηση.
Ο κύριος Ξανθός φέρνοντας στην αντεπίθεση έκανε λόγο για πολιτική χυδαιότητα και αθλιότητα:

«Οι χρηματοδοτήσεις έγιναν με τον δικό σας μηχανισμό», υποστήριξε. «Δεν θα καταφέρετε πλήγμα στο ηθικό πλεονέκτημα αυτής της παράταξης. Όσοι ενέχονται σε σκάνδαλα θα ελεγχθούν», κατέληξε ο κ. Ξανθός.

«Μου κάνει εντύπωση πώς κάθε φορά που κάποιος σας κάνει κριτική για οικονομικά θέματα τον κατηγορείτε για λαϊκισμό» απάντησε ο κ.Γεωργιάδης και προσέθεσε: «Δεν μου απαντήσατε γιατί δώσατε από 1 εκατ. ευρώ παραπάνω χωρίς να αλλάξει ο αριθμός των ασθενών; Γιατί δώσατε παραπάνω λεφτά σε όσες εταιρείες ψυχικής υγείας εμπλέκονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;».

«Τα χρήματα μοιράστηκαν ακριβώς με τις ίδιες αναλογίες. Δεν ισχύει αυτό που λέτε, κάποιος μαγειρεύει τα στοιχεία που σας δίνει» επέμεινε ο υπουργός υγείας.

georg

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top