Πολιτική

Κυβερνητικό αλαλούμ από τις δηλώσεις Δραγασάκη για το χρέος -Αμηχανία στο Μαξίμου

Πονοκέφαλο στο κυβερνητικό στρατόπεδο προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του Γιάννη Δραγασάκη στην Επιτροπή της Βουλής για το χρέος.

Και συγκεκριμένα για το γεγονός -όπως είπε- ότι πρόκειται για «μια διαδικασία που εξ ορισμού πάει και πέρα από το 2018».

Ενδεικτικό της όλης σύγχυσης που επικράτησε ήταν ότι πέρασαν ώρες μέχρι να δοθεί η επίσημη “γραμμή” απάντησης από την κυβέρνηση- μετά και την κριτική που άσκησε η Νέα Δημοκρατία- με το Μαξίμου να επιμένει ότι “ο κ. Δραγασάκης δεν είπε κάτι διαφορετικό”.

Αρμόδιες πηγές πάντως, σημείωναν ότι “πρόκειται πράγματι για μια διαδικασία που δεν θα είναι εύκολη και που μπορεί πράγματι να πάει και μετά το 2018”, επιμένοντας σε όλους τους τόνους ότι αυτό δεν αλλάζει σε κάτι τον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Ύστατη προσπάθεια τέλος,να μαζέψει την κατάσταση έκανε και η αντιπροεδρία που έτρεξε να διευκρινίσει ότι: “εκείνο που ο Αντιπρόεδρος τόνισε με απόλυτη σαφήνεια είναι ότι διεκδικούμε άμεσα ευνοϊκή ρύθμιση για το χρέος, με βάση την απόφαση του Eurogroup της 25ης Μαΐου 2016. Αυτό, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι παραιτούμαστε από την πάγια θέση μας, δηλαδή από την προσπάθεια να συγκροτήσουμε ένα μέτωπο με άλλες χώρες, ώστε να προωθήσουμε ριζική και οριστική πανευρωπαϊκή λύση για το χρέος, τόσο το ελληνικό όσο και των άλλων κρατών”.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top