Ελλάδα

«Κόκκινο» δάνειο έχει η εταιρεία με το «βοσκοτόπι» – Υποθηκευμένη η περιουσία της

«Κόκκινο δάνειο» ύψους 1,8 εκατ. ευρώ φέρεται να έχει η εταιρεία ΑΓΥΙΑ του Σπύρου Καραμπάτσου, του ιδιοκτήτη του βοσκότοπου στην Ιθάκη που χρησιμοποίησε ο Χρήστος Καλογρίτσας για να μετάσχει στον διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες.

Η εταιρεία ΑΓΥΙΑ – ιδιοκτησίας Καραμπάτσου – είχε πάρει το 2007 δάνειο ύψους 1 εκατ. ευρώ από την Λαϊκή Τράπεζα η οποία στη συνέχεια απορροφήθηκε από την τράπεζα Πειραιώς.

Το δάνειο συνήφθη με υποθήκη τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας. Με την πάροδο του χρόνου όμως, το δάνειο δεν εξυπηρετούνταν. Χαρακτηρίστηκε «κόκκινο» από την τράπεζα και με τους τόκους και τις προσαυξήσεις έφθασε στα 1,8 εκατ. ευρώ.

Δεδομένου λοιπόν ότι τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας έχουν υποθηκευτεί από την τράπεζα, το περίφημο «βοσκοτόπι», που ήταν ένα από τα περιουσιακά της στοιχεία, δεν μπορεί να παραχωρηθεί ως υποθήκη, εγγύηση ή ενέχυρο. Κάτι το οποίο συνέβη στην περίπτωση αυτή καθώς το ακίνητο των 5.000 στρεμμάτων δόθηκε ως εγγύηση από τον κ. Καραμπάτσο στον κ. Καλογρίτσα για να πάρει το πόθεν έσχες με το οποίο μετείχε στην δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες και έλαβε τελικώς την μια εξ αυτών.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top