Πολιτική

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για την «Αυγή»

«Πόλεμος» ανακοινώσεων ξέσπασε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή για τα ΜΜΕ και πιο συγκεκριμένα για την «Αυγή».

Στο επίκεντρο της Εξεταστικής βρέθηκε η εφημερίδα «Αυγή» και ο δανεισμός που είχε λάβει από παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η κυπριακή εταιρεία, την οποία η αντιπολίτευση χαρακτήρισε offshore- κάτι που όμως δεν δέχθηκε η ο κ. Στόυμπος- η οποία εμφανίζεται να έχει συμμετάσχει σε αύξηση ΜΚ. Μάλιστα παρά τις συνεχείς προκλήσεις, ο διευθύνοντας σύμβουλος της Αυγής δεν δέχθηκε να αποκαλύψει το όνομα των φυσικών προσώπων της εταιρίας.

Μετά τα όσα προέκυψαν από την κατάθεση του διευθύνοντα συμβούλου της εφημερίδας Δημήτρη Στούμπου, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος εξέδωσε ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας πως «το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε με πάταγο».

Κουμουτσάκος: Κατέρρευσε με πάταγο το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα

«Σήμερα, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη δανειοδότηση κομμάτων και Μ.Μ.Ε., το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε με πάταγο.

Αποκαλύφθηκε ότι στην Αυγή, στο καθημερινό “Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως” και ”λειτουργικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ”, όπως οι ίδιοι την αποκαλούν, συναντιούνται διαπλοκή, ύποπτη πρακτική, αδιαφάνεια και συναλλαγή.

Σήμερα, ομολόγησαν ότι η Αυγή:

Εχει μέτοχο offshore που δεν ξέρουν ποιος είναι.
Πήρε δάνειο με μόνη εγγύηση την κυκλοφορία της.
Πήρε χρήματα από την κρατική επιχορήγηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Πήρε πολλαπλάσιες διαφημίσεις από τις τράπεζες, μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε Κυβέρνηση.
Πήρε αγνώστου ύψους διαφήμιση από κρατικές ΔΕΚΟ.
Σήμερα, αποδείχθηκε ότι, στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ, μια παραδοσιακή εφημερίδα της Αριστεράς μεταλλάσσεται διαγράφοντας την ίδια της την ιστορία. Οι συνεπείς αριστεροί πολίτες δεν θα την αναγνωρίζουν πια. Τη γνωρίζουν, όμως, όλοι οι Ελληνες».

ΣΥΡΙΖΑ: ΝΔ, το κόμμα που χρωστάει σε όποιον μιλάει

Σε απάντηση του ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στη ΝΔ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Η ΝΔ , το κόμμα που χρωστάει σε όποιον μιλά ελληνικά, που έχει δανειστεί πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ από τις τράπεζες και δεν θα καταφέρει να τα αποπληρώσει μέχρι να γίνει πρόεδρος της ο εγγονός του Κυριάκου Μητσοτάκη, το κόμμα που έχει φεσώσει ακόμα και τους ιδιοκτήτες των γραφείων που ενοικίαζε στη Συγγρού, έχει το θράσος να κατηγορεί την εφημερίδα Αυγή για ύποπτες πρακτικές και αδιαφάνεια», αναφέρει και προσθέτει:
«Θα τους συνιστούσαμε περισσότερη προσοχή και μελέτη των ισολογισμών της εφημερίδας, του μετοχικού κεφαλαίου της Αυγής, καθώς και των στοιχείων για το δάνειό της που αποπληρώνεται κανονικά. Με αυτόν τον τρόπο, θα βοηθηθεί και ο πρόεδρος της ΝΔ στις επόμενες “επιχειρηματικές” του κινήσεις, αφού ο ίδιος έχει μετοχές στον Κήρυκα Χανίων και χρωστά σε τράπεζα 700.000 ευρώ που δεν αποπληρώνονται. Όσο για τις οφσόρ, καλό είναι να απευθυνθεί στον στενό σύμβουλο του κ.Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου για τεχνογνωσία».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top