Πολιτική

Κουίκ για Φίλη: Να αποσύρει τις αλλαγές για τα θρησκευτικά -Δεν θα κάνουμε πίσω

Να αποσύρει τις αλλαγές για το μάθημα των θρησκευτικών ζήτησε ο Τέρενς Κουίκ από τον Νίκο Φίλη, σε δηλώσεις του.

Μετά από τη χθεσινή ανακοίνωση των ΑΝΕΛ, στην οποία επισημαινόταν ότι το κόμμα με δημόσια τοποθέτησή του έχει ταχθεί υπέρ των απόψεων της Εκκλησίας για το μάθημα των θρησκευτικών, μιλώντας στον Real, ο κ. Κουίκ ζήτησε την απόσυρση των αλλαγών, επέστησε προσοχή στον κ. Φίλη, ενώ άφησε αιχμές για τον υπουργό Παιδείας ότι ακολουθεί προσωπική ατζέντα.

«Εμείς ζητάμε ο κ. Φίλης να αποσύρει τα όσα σκέφτεται περί του μαθήματος των Θρησκευτικών, να είναι λίγο πιο προσεχτικός όταν αναφέρεται στην Ιεραρχία και γενικά στους Ιερείς που έχουν δώσει αίμα για να είναι όρθια αυτή η πατρίδα και να βάλει το θέμα στην Επιτροπή για την μελέτη και επίλυση προβλημάτων της Εκκλησίας. Να κάνει διάλογο με την Εκκλησία και βεβαίως να κάνει διάλογο και με εμάς τους ΑΝΕΛ. Είμαστε μέσα στην κυβέρνηση, εταίροι», δήλωσε ο κ. Κουίκ.

Σε ερώτηση για το αν ο κ. Φίλης ακολουθεί προσωπική ατζέντα, απάντησε: «Εσείς πιστεύετε ότι όλοι μέσα στην κυβέρνηση ή όλοι μέσα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ή όλοι όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με κινήσεις που δημιουργούν εντάσεις και καχυποψίες στη σχέση μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας; Οχι, αυτό είναι σαφές».

«Δεν θα κάνουμε πίσω στο θέμα της Εκκλησίας», τόνισε ο κ. Κουίκ, ενώ όταν ρωτήθηκε για τη στάση που θα κρατήσουν οι ΑΝΕΛ, εάν οι αλλαγές στα Θρησκευτικά έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή είπε: «Δεν υπάρχει περίπτωση (σ.σ. να τα ψηφίσουμε) . Είναι πασιφανές ότι ζητάμε να αποσυρθούν».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top