Πολιτική

Κουβέλης: Θέλω να προσφέρω στην παρούσα αριστερή κυβέρνηση, θέλω να πετύχει

«Παρών» δηλώνει ο Φώτης Κουβέλης στην ενεργό πολιτική και τονίζει πως εκείνο το οποίο θέλει, είναι να προσφέρει στην παρούσα προοδευτική κυβέρνηση, προς όφελος των πολιτών.

Αυτό ανέφερε σε συνέντευξή του στον ALPHA σημειώνοντας ότι βλέπει πως στην χώρα διαμορφώνονται δύο πόλοι.

«Ο ένας πόλος είναι βαθύτατα νεοφιλελεύθερος και συντηρητικός και ένας άλλος προοδευτικός πόλος ο οποίος πρέπει να στηριχτεί και πρέπει να εξασφαλίσει τη σταθερή πορεία του. Μιλάω για διπολισμό, είναι προφανές ότι δε μιλάω για δικομματισμό» τόνισε..
«Και όλες μου τις δυνάμεις θέλω να τις προσφέρω και τις καταθέτω στη προσπάθεια ο προοδευτικός πόλος να πορευτεί μπροστά προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας» ανέφερε ο Φώτης Κουβέλης.

Τηλεοπτικές άδειες

Για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε πως τα ζητήματα τα οποία αναδεικνύονται βρίσκονται κατά σειρά στα εξής θέματα «Το ένα είναι αν πράγματι δικαιούται το ελληνικό κράτος, το δημόσιο να προχωρήσει σε διαγωνισμό.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα η αρμοδιότητα και το δικαίωμα όσο και η εξουσία χορήγησης αδειών ανήκει στο κράτος, εκτός και αν είχε υπάρξει εκχώρηση προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Το δεύτερο ζήτημα: Υπήρξε ένας διαγωνισμός μετά από απόφαση της βουλής, με ένα νομοθέτημα που αναμφισβήτητα έχει ψηφιστεί από την πλειοψηφία του ελληνικού κοινοβουλίου.
Ο διαγωνισμός διεξήχθη με τους καλύτερους όρους. Όλες όμως οι πράξεις του διαγωνισμού υπόκεινται σε δικαστικό έλεγχο. Κατά συνέπεια, όποιος έχει αντίρρηση για τον διενεργηθέντα διαγωνισμό ας προσφύγει στη δικαιοσύνη , προκειμένου αυτή να κρίνει αν εξασφαλίστηκαν οι προϋποθέσεις και οι όροι της αντικειμενικότητας, του αδιαβλήτου και όλα τα συναφή που συγκροτούν την έννοια του αδιάβλητου διαγωνισμού.

Το τρίτο ζήτημα: ισχύουν οι διατάξεις για τον βασικό μέτοχο ή δεν ισχύουν; Μα η ίδια η προκήρυξη κάνει σαφή και ρητή αναφορά, ότι οι υποψήφιοι καναλάρχες πρέπει να τηρούν τις διατάξεις του νόμου 3.310 του 2005, ο οποίος καθορίζει ότι η ιδιότητα του ιδιοκτήτη, του βασικού μετόχου είναι ασυμβίβαστη με άτομα που κατέχουν αντίστοιχες θέσεις σε άλλες εταιρείες που συνάπτουν συμβάσεις με το δημόσιο.

Τα πράγματα είναι εξαιρετικά καθαρά: Όποιος έχει καταθέσει καλύτερη προσφορά και δεν εμπίπτει σε ασυμβίβαστα και έχει καθαρό πόθεν έσχες βεβαίως θα πρέπει να πάρει την άδεια.

Προσφυγικό

Το προσφυγικό είναι πανευρωπαϊκό ζήτημα, τόνισε ο Φώτης Κουβέλης. «Η χώρα έχει περιορισμένες αντοχές, ανεξάρτητα από τα συγκεκριμένα αισθήματα και συμπεριφορές αλληλεγγύης και τη συγκεκριμένη πολιτική που έχει ασκηθεί, η οποία είναι εκείνη που επιτάσσουν ο ανθρωπισμός και οι διεθνείς κανόνες», ανέφερε.
Αυτό όμως, τόνισε, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογεί τις φασιστικές, τις ναζιστικές και τις ρατσιστικές εκδηλώσεις οι οποίες τροφοδοτούνται από συγκεκριμένους θυλάκους της ακροδεξιάς και βεβαίως βρίσκουν κάποιες φορές και πρόσφορο έδαφος στη βάση των συνθηκών που έχουν προκύψει μέσα από τον μεγάλο αριθμό των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα μας.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top