Ελλάδα

ΕΥΔΑΠ: Κόβει το «βερεσέ» νερό και επενδύει 475 εκατ. ευρώ για το δίκτυο

Με βάση τα στοιχεία που έδωσε ο επικεφαλής της ΕΥΔΑΠ σε συνάντησή που είχε χθες με τους δημοσιογράφους, η εταιρεία θα δικαιολογεί τη χορήγηση δωρεάν κυβικών νερού μέχρι 12 ευρώ την τριμηνία σε μία οικογένεια με δύο μέλη.

Τα «βερεσέ» σκοπεύει να κόψει η ΕΥΔΑΠ μέχρι τα τέλη του χρόνου, διακόπτοντας όσες οφειλές αδικαιολόγητα μένουν απλήρωτες ενώ με την συνδρομή της Πολιτείας και της Περιφέρειας θα προχωρεί στην διαγραφή χρεών νοικοκυριών που αποδεδειγμένα δηλώνουν αδυναμία να πληρώσουν.

Σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Γιάννη Μπενίση, για την στήριξη των ελληνικών νοικοκυριών θα επιστρατευτούν η Περιφέρεια Αττικής και το υπουργείο Υποδομών προκειμένου να καλύψουν τις οφειλές πολιτών που η εταιρεία ύδρευσης θα διαγράφει λόγω οικονομικής ανέχειας καταναλωτών.

Με τον τρόπο αυτό θα σβήνουν το μεγαλύτερο μέρος της οφειλής και εκείνο που θα απομένει για αποπληρωμή θα μπαίνει σε διακανονισμό, με την προϋπόθεση ότι μπορεί και αυτό να πληρωθεί. Η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι μέχρι τα τέλη του μήνα θα είναι σε ισχύ ο διακανονισμός χρεών. Ωστόσο ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση έως τα τέλη του χρόνου.

Με βάση τα στοιχεία που έδωσε ο επικεφαλής της ΕΥΔΑΠ σε συνάντησή που είχε χθες με τους δημοσιογράφους, η εταιρεία θα δικαιολογεί τη χορήγηση δωρεάν κυβικών νερού μέχρι 12 ευρώ την τριμηνία σε μία οικογένεια με δύο μέλη. Για ένα μέλος επιπλέον, η ποσότητα θα είναι 15 κυβικά αντίστοιχα. Η διοίκηση της εταιρείας υποστήριξε χθες ότι η μέση κατανάλωση νερού ανέρχεται σε 8 έως 9 ευρώ το μήνα. Σήμερα, στο κοινωνικό τιμολόγιο έχουν ενταχθεί 5.500 νοικοκυριά, ωστόσο μεγαλώνει η πίτα των “κόκκινων” (επισφαλών) πελατών οι οποίοι αντιστοιχούν σε οφειλές 15 εκ ευρώ. Συνολικά τα χρέη προς την ΕΥΔΑΠ ανέρχονται σε 217 εκ. ευρώ, η πλειοψηφία των οποίων (άνω των 160 εκ. ευρώ) είναι νοικοκυριά. Τα υπόλοιπα αφορούν δήμους που παρά το γεγονός ότι πολλοί έχουν μπει σε ρύθμιση -με εξαίρεση το δήμο Μεγαρέων με οφειλές άνω των 6,6 εκ. ευρώ που δεν έχει μπει σε διακανονισμό- οι δόσεις δεν εξυπηρετούνται με τα συνολικά ποσά να διαμορφώνονται στα 40 εκ. ευρώ.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top