Διεθνή

Ξέφυγε ο Τραμπ: Ας αφοπλίσουμε τους σωματοφύλακες της Κλίντον, να δούμε τι θα της συμβεί

Λίγες ώρες αφού «μάζεψε» τους ισχυρισμούς του για τον Μπαράκ Ομπάμα και το πού γεννήθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ ξέφυγε ξανά.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών πρότεινε να αφοπλιστούν οι σωματοφύλακες που προστατεύουν την Χίλαρι Κλίντον προσθέτοντας «Ας δούμε τι θα της συμβεί». Ο Τραμπ μιλούσε σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μαϊάμι, όπου συνέκρινε τους υποστηρικτές του οι οποίοι όπως είπε στηρίζουν την αστυνομία και επιθυμούν τη μείωση του εγκλήματος, με την Κλίντον, την οποία περιέγραψε ως κάποια «που ζει πίσω από τοίχους και συγκεντρώνει χρήματα από hedge funds».

«Πιστεύω ότι οι σωματοφύλακες θα έπρεπε να παραδώσουν τα όπλα τους. Πρέπει να αφοπλιστούν, αμέσως, δεν νομίζετε;», είπε απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους. «Πάρτε τα όπλα τους, εκείνη δεν θέλει όπλα. Πάρτε τα, να δούμε τι θα της συμβεί. Θα είναι πολύ επικίνδυνο», πρόσθεσε.

Αμφότεροι οι υποψήφιοι προστατεύονται από τη μυστική υπηρεσία τους τελευταίους μήνες. Η δήλωση αυτή του Τραμπ προκάλεσε νέες επικρίσεις σε βάρος του. «Η μυστική υπηρεσία θα έπρεπε να ερευνήσει αυτή την απειλή», έγραψε στο Twitter ο Στιούαρτ Στίβενς, πολιτικός σύμβουλος ο οποίος συνεργάστηκε με τον Ρεπουμπλικάνο Μιτ Ρόμνεϊ, στην προεκλογική του καμπάνια το 2012.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ λέει κάτι τέτοιο για την Κλίντον, σχολιάζοντας τη στάση της απέναντι στην οπλοκατοχή. «Ας δούμε πώς θα ένιωθε αν κυκλοφορούσαν τα όπλα τους και τη μυστική υπηρεσία», είχε πει τον Μάιο, αναφερόμενος στην Κλίντον και τους άνδρες που την προστατεύουν.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top