Ελλάδα

Λοβέρδος: Στην επιτροπή φαίνεται ποιοι πήραν «θαλασσοδάνεια» αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ τους καλύπτει

Ζήτησε να κληθούν κατά προτεραιότητα τα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδας που έχουν συντάξει τα σχετικά πορίσματα για τα δάνεια των ΜΜΕ προκειμένου να διαπιστωθεί επίσημα ποιοι έχουν «φεσώσει» την αγορά.

Την αναθεώρηση του καταλόγου μαρτύρων της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά τα δάνεια των κομμάτων ζήτησε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος προκειμένου να προηγηθούν οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ που αποδεδειγμένα δεν εξυπηρετούν τις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Ο ίδιος δε, άσκησε οξύτατη κριτική στους βουλευτές της συμπολίτευσης κατηγορώντας τους ότι έχουν μετατρέψει σε εργαλείο προπαγάνδας την επιτροπή προκειμένου να «κρύψουν» ότι οι πραγματικοί «μπαταχτσήδες» είναι όσοι στηρίζουν την κυβέρνηση και να εμφανίσουν ως «θαλασσοδάνεια», δάνεια που εξυπηρετούνται κανονικά.

«Έχω επισημάνει και δικαιώθηκα από τα πρακτικά ότι έρχονται στην επιτροπή μας άνθρωποι που δεν βοηθούν την έρευνά μας είτε γιατί δεν χρωστούν είτε γιατί δεν ξέρουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος για να προσθέσει ότι «έχει προκύψει ένα στοιχείο που εξακολουθούν να αγνοούν ή να παραβλέπουν οι βουλευτές της πλειοψηφίας. Τα θαλασσοδάνεια για τα οποία βγαίνουν και μιλούν στα τηλεοπτικά πάνελ δεν αποδείχθηκαν. Αντίθετα όσοι χρωστούν, είναι όσοι σας στηρίζουν». Σε άλλο σημείο μάλιστα επανέλαβε: «οι βουλευτές της συμπολίτευσης φτιάχνουν μια εικόνα διασημοτήτων που δεν πληρώνουν και χρωστάνε. Έγινε σαφές όμως εδώ ποιοι χρωστάνε – μπαταχτσήδες είναι όσοι σας στηρίζουν – και ποιοι πληρώνουν. Ωστόσο βγαίνουν βουλευτές της συμπολίτευσης στα μίντια και λένε για θαλασσοδάνεια και μας προσβάλουν. Είστε ψεύτες».

Ζήτησε παράλληλα να κληθούν κατά προτεραιότητα τα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδας που έχουν συντάξει τα σχετικά πορίσματα για τα δάνεια των ΜΜΕ προκειμένου να διαπιστωθεί επίσημα ποιοι έχουν «φεσώσει» την αγορά, σε διαφορετική περίπτωση να προστεθούν στην λίστα μαρτύρων – εκτός του κ. Γιώργου Κουρή που καταθέτει σήμερα για την περιπέτεια του Alter – η κυρία Μάνια Τεγοπούλου της «Ελευθεροτυπίας» και ο κ. Μανώλης Καψής για το Mega.

Εκτός αυτού, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κάλεσε το προεδρείο να ζητήσει πρόσφατο πόρισμα της ΤτΕ «που αφορά τράπεζα με πληθωρική παρουσία».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top