Ελλάδα

Μάγδα Φύσσα: Είπα στον Παύλο να περάσεις καλά – Δεν φανταζόμουν ότι θα ζούσα τέτοιο βράδυ

«Ας είναι στην εντατική, ας τον βρω ζωντανό» έλεγε η μητέρα του Παύλου Φύσσα – «Δικάζεται η Χρυσή Αυγή. Αφορά όλους μας».

Συγκλονίζει η περιγραφή της Μάγδας Φύσσα για το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 όταν ο γιος της δολοφονήθηκε από τον Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι.

Η κυρία Φύσσα μίλησε στον Αθήνα 9,84 και αφηγήθηκε όλα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ. Παράλληλα τονίζει ότι «δικάζεται η Χρυσή Αυγή και αυτό μας αφορά όλους» και ζητά «να πληρώσουν» όλοι «από τον αρχηγό έως τον τελευταίο».

Του είπα να περάσεις καλά

«Στις 17 θυμάμαι τον Παύλο μου να είμαστε στο σπίτι. Φεύγουν να πιουν καφέ με τα παιδιά και θα βλέπανε στη συνέχεια την μπάλα. Δε θα τον έβλεπα το βράδυ, του είπα να περάσεις καλά και θα τον έβλεπα το πρωί με τον καφέ. Ούτε στα πιο φρικτά μου όνειρα δε φανταζόμουν ότι θα ζούσα τέτοιο βράδυ» ξεκίνησε την αφήγησή της στις Ελευθερία Κουμάντου και Ελεονώρα Ορφανίδου η Μάγδα Φύσσα.

«Μαχαίρωσαν τον Παύλο στην Τσαλδάρη, έτσι ειδοποιήθηκε ο πατέρας του. Είναι ένας εφιάλτης που δεν έχει τελειωμό, περιμένεις πότε θα ξυπνήσεις αλλά δεν ξυπνάς. Αυτό που έλεγα μέσα μου ήταν “ας είναι στην εντατική, να τον βρω ζωντανό”». Είναι αυτή η ρημάδα η ελπίδα, που περιμένεις και λες ότι κάτι θα γίνει» θυμήθηκε για τις ώρες που ακολούθησαν την ενημέρωσή της για όσα τραγικά συνέβησαν στο Κερατσίνι.

Συνεχίζοντας την συγκλονιστική της αφήγηση για το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου, η κυρία Φύσσα ανέφερε: «Στο νοσοκομείο όταν έφτασα, κανείς δεν μου έλεγε τίποτα. Ποιος θα τολμούσε να το ξεστομίσει. Μια ψυχολόγος που ήταν εκεί έκλαιγε, κάποια στιγμή ένας γιατρός μου είπε ότι ο Παύλος δεν ήταν ζωντανός. “Μαχαιρώθηκε στην καρδιά”, μου είπε, “Ο δολοφόνος ήταν επαγγελματίας και πιάστηκε , το έκανε η Χρυσή Αυγή”. Ήταν τρεις τα ξημερώματα. Δεν θυμάμαι να αισθάνθηκα τίποτε για το δολοφόνο του παιδιού μου, σκεφτόμουν πώς θα ζήσω χωρίς τον Παύλο».

Πόση άνεση είχε ο Ρουπακιάς

Αναφερόμενη στο δολοφόνο του γιού της, Γιώργο Ρουπακιά, η κυρία Φύσσα αναρωτήθηκε: «Πόση άνεση είχε μέσα στο αστυνομικό τμήμα ο Ρουπακιάς; Στην κατάθεσή του είχε πει ότι τον άφησαν να μπει στον τρίτο όροφο του αστυνομικού τμήματος χωρίς συνοδεία. Τι είχε στο μυαλό του; Τι του είχαν τάξει; Όλα άρχισαν να ξετυλίγονται όταν πήγαν στη Γ.Α.Δ.Α.».

Η δίκη της ΧΑ μας αφορά όλους

Σε ερώτηση για τη συνεχή παρουσία της στη δίκη όλο αυτό το διάστημα, ξεκαθάρισε ότι η ίδια θεωρεί πως η δίκη δεν τελείωσε επειδή τελείωσε η εξέταση των μαρτύρων κατηγορητηρίου για τη δολοφονία του Παύλου. «Δικάζεται η Χρυσή Αυγή. Αφορά όλους μας και όλα, δε θα ήμασταν μόνο εκεί για τη δολοφονία αλλά και για τα υπόλοιπα αδικήματα και για συμπαράσταση στους ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αναφερόμενη στη δράση της Χρυσής Αυγής, η Μάγδα Φύσσα ευχήθηκε να μην υπάρξει άλλο θύμα, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει δει καμία μεταμέλεια από τους χρυσαυγίτες, αντίθετα συνεχίζουν να κυκλοφορούν προκλητικά ακόμα και στο Κερατσίνι. «Τρία χρόνια χωρίς τον Παύλο. Ζούμε εποχές που δεν έχουμε φανταστεί. Ο καθένας είναι άξιος της μοίρας του και υπεύθυνος για τις πράξεις του. Ολα ξεκινούν από την παιδεία. Είναι απαραίτητο τα παιδιά μας να γνωρίζουν τι σημαίνει φασισμός», επεσήμανε.

Μιλώντας για τις καθυστερήσεις στην εξέλιξη της δίκης, η κυρία Φύσσα ξεκαθάρισε ότι προσδοκά να αποδοθεί δικαιοσύνη. «Και όχι μόνο για το δολοφόνο, το χέρι του κάποιος το όπλισε. Από τον αρχηγό μέχρι τον τελευταίο. Να πληρώσουν», είπε.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top