Ελλάδα

«Μακρυχέρηδες» έκλεβαν πορτοφόλια από επιβάτες συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη

Τουλάχιστον από τον Απρίλιο, οι δράστες, συνέστησαν συμμορία, με σκοπό την κλοπή πορτοφολιών, από επιβάτες μέσων μαζικής μεταφοράς, εκμεταλλευόμενοι τις επικρατούσες συνθήκες συνωστισμού.

Εξαρθρώθηκε ύστερα από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εγκληματική ομάδα, η οποία έκλεβε πορτοφόλια από ανυποψίαστους επιβάτες συγκοινωνιακών μέσων.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν χθες, σε στάση αστικών λεωφορείων, στο κέντρο πόλης, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 51, 52 και 57 ετών – μέλη της ομάδας.

Σε βάρος των συλληφθέντων, αλλά κι ενός ακόμη συνεργού τους που αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «εγκληματικής οργάνωσης», και των «διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, οι προαναφερόμενοι άντρες, συνέστησαν συμμορία, με σκοπό την κλοπή πορτοφολιών, από επιβάτες μέσων μαζικής μεταφοράς, εκμεταλλευόμενοι τις επικρατούσες συνθήκες συνωστισμού.

Κατά το χρονικό διάστημα Απριλίου 2016 – μέσα Σεπτεμβρίου 2016, διέπραξαν τουλάχιστον 140 κλοπές πορτοφολιών, αποκομίζοντας, παράνομα, χρηματικά ποσά, τραπεζικές κάρτες και διάφορα έγγραφα των παθόντων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top