Πολιτική

Μαλλιά κουβάρια στη Βουλή για άδειες και δάνεια: «Ντροπή σας, λέγατε ψέμματα» – «Βυθίσατε τη χώρα στη διαπλοκή»

Σε κλίμα έντασης με αντεγκλήσεις και διαξιφισμούς, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά την νομιμότητα των δανειοδοτήσεων από τράπεζες και ιδιαίτερα τα δάνεια της Attika Bank.

Αφού, οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης, επιτέθηκαν ο ένας στον άλλον, αμφισβιτώντας τις προθέσεις αμφότερων πλερών, όλα τα κόμματα συμφώνησαν η Εξεταστική να αποστείλει άμεσα επιστολή προς την Τράπεζα της Ελλάδος με την οποία θα της ζητά το πόρισμα της που αφορά την αξιολόγηση της «Attika Bank», για το δανειακό της τμήμα.

Παράλληλα, ορίστηκαν οι ημερομηνίες κλήσης στην Επιτροπή για Στουρνάρα και Προβόπουλο.

Καβγάς Φάμελου,Βορίδη,Σταμάτη,Συρμαλένιου
«Κανείς δεν είπε να μην έρθει το πόρισμα. Ούτε και εκπρόσωπος της «Attika Bank». Δεν έχω κανένα πρόβλημα να έρθει οτιδήποτε και οποιοσδήποτε. Αυτό που δεν θα ήθελα είναι να παρακωλύσουμε το έργο της Επιτροπής με άλλη ατζέντα από αυτήν που ερευνούμε για να ασχοληθούμε με θέματα που αφορούν την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών», διευκρίνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Φάμελλος.

«Υπάρχουν διαρροές, έχουμε δεδομένα, δεν μπορεί η Επιτροπή μας να λέει δεν αφορούν τα Μέσα Ενημέρωσης», αντέτεινε ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης.

«Δεν προσπαθούμε να αποφύγουμε τίποτα. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Εσείς που βυθίσατε τη χώρα στη διαπλοκή δεν μπορεί να μιλάτε για διαπλοκή», σχολίασε ο κ. Φάμελλος.

«Μόνο θυμηδία προκαλούν οι αναφορές σας αυτές», ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία.

«Εσείς δεν έπρεπε να μιλάτε. Ντροπή σας. Εσείς λέγατε ψέματα στον ελληνικό λαό. Είπατε καμία αλήθεια;» αντέδρασε ο κ. Σταμάτης.

«Πρέπει να έρθει άμεσα το πόρισμα της ΤτΕ για την «Attika Bank». Υπάρχουν διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας. Πρέπει να δοθούν απαντήσεις. Όσο νωρίτερα ρίξει φως η Εξεταστική στις υποψίες και στις φήμες που υπάρχουν τόσο θα ενισχυθεί ο ρόλος και η αξιοπιστία της για το έργο που έχει κληθεί να φέρει σε πέρας», σημείωσε από την πλευρά του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Η Επιτροπή μας θα κάνει τη δουλειά της. Από πλευρά της κυβέρνησης δεν νομίζω ότι υπάρχει διάθεση απόκρυψης», διαβεβαίωσε ο κ. Φάμελλος.

Στην Εξεταστική, Στουρνάρας – Προβόπουλος

Μέχρι 15 Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η έρευνα για δάνεια και ΜΜΕ και αρχίζει η εξέταση μαρτύρων για κόμματα

Εν τω μεταξύ, μέχρι 15 Οκτωβρίου η Εξεταστική Επιτροπή αναμένεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό της, να έχει ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο εργασιών της με τα δάνεια των Μέσων Ενημέρωσης για να ανοίξει αμέσως μετά, η συζήτηση για τα δάνεια των κομμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής συμφώνησαν για το επόμενο χρονικό διάστημα να καλέσουν:

-Στις 27 Σεπτεμβρίου, τον υπεύθυνο της Τράπεζας Ελλάδος για όλα τα πορίσματα που αφορούν τις δανειοδοτήσεις τραπεζών σε Μέσα Ενημέρωσης και κόμματα, και στις 28 του ίδιου μήνα, την υπεύθυνη της ΤτΕ, για την παρακολούθηση όλων των Τραπεζικών Ιδρυμάτων.

-Στις 4 Οκτωβρίου θα κληθεί να καταθέσει ο πρώην διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος Ηλίας Προβόπουλος, ενώ στις 11 του ίδιου μήνα, έχει προσκληθεί ο νυν διοικητής της, Γιάννης Στουρνάρας.

-Για τις 6 και 13 Οκτωβρίου, έχουν προγραμματιστεί για να καταθέσουν κατά σειρά, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΛΤΕΡ και ο διευθύνων Σύμβουλος του «Mega» Ηλίας Τσίγκας.

Σε εκκρεμότητα μένουν οι καταθέσεις του ιδιοκτήτη του ΑΝΤ1 Θοδωρή Κυριακού, και του ιδιοκτήτη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Θέμου Αναστασιάδη.

Ο κ. Κυριακού, με επιστολή του παρακάλεσε να προσδιοριστεί άλλη ημερομηνία, δηλώνοντας αδυναμία να παρουσιαστεί στην Εξεταστική την ερχόμενη Πέμπτη, όπως αρχικά είχε προσδιοριστεί.

Από την πλευρά του, και ο κ. Αναστασιάδης επικαλούμενος απουσία του στο εξωτερικό λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ζήτησε από τα μέλη της Επιτροπής να ορίσουν νέα ημερομηνία.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top