Διεθνή

Μάζεψαν 1,5 εκατ. και βγαίνουν στη σύνταξη στα 43 τους

Στόχος ενός ζευγαριού ήταν, όπως είπαν στο CNBC, να μαζέψουν χρήματα και να βγουν στη σύνταξη σε ηλικία 43 ετών.

Το 2013 είχαν ήδη περίπου 500.000 δολάρια σε δολάρια και καταθέσεις. Σήμερα, τρία χρόνια αργότερα, έχουν μαζέψει 1,45 εκατομμύριο δολάρια.

Ο Καρλ και η Μίντι δημιούργησαν μάλιστα ένα μπλογκ στο οποίο έγραφαν τις εμπειρίες τους και περιέγραφαν τα βήματα που έκαναν για να κατακτήσουν τον στόχο.

Ξεκίνησαν, λοιπόν, με το εξής απλό βήμα, μετρούσαν ακριβώς πόσα χρήματα ξοδεύουν για τους ίδιους και για τα δύο παιδιά τους.

«Η σύζυγός μου κι εγώ γράφαμε όλες τις εμπειρίες μας σε ένα μπλογκ. Κάθε φορά που πηγαίναμε για ψώνια ή πληρώναμε έναν λογαριασμό, το καταγράφαμε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Καρλ.

Υπολογίζοντας τα έξοδά τους, όρισαν ότι μπορούν να ζήσουν με 24.000 δολάρια τον χρόνο. Για να νιώθουν άνετα, πρόσθεσαν και 6.000 δολάρια για έξτρα υποχρεώσεις και κατέληξαν στο ποσό των 30.000 δολαρίων ετησίως.

«Υπολόγισα ότι για να βγω στη σύνταξη, αλλά να μπορέσω να βοηθήσω και τα παιδιά μου να σπουδάσουν, μου χρειάζονται περίπου 1 εκατ. δολάρια», έγραψε ο Καρλ στο μπλογκ του.

Το ζευγάρι αποφάσισε να βάζει 2.000 δολάρια τον μήνα σε επενδύσεις, θέτοντας όριο τον Απρίλιο του 2016. Καθόρισαν, επίσης, ένα ειδικό ποσό για να αποταμιεύουν κάθε μήνα και ανακάλυψαν ότι έτσι είναι ευκολότερο να κόβεις έξοδα και σπατάλες, αφού ξέρεις ακριβώς πόσα χρήματα σου μένουν για να ξοδέψεις.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top