Πολιτική

Με τους καναλάρχες και τα Μέσα Ενημέρωσης τα έβαλε ο Σκουρλέτης

Ισχυρίστηκε ότι τηρήθηκαν οι «κόκκινες» γραμμές και ότι οι κατηγορίες της ΝΔ για τις αποκρατικοποιήσεις δεν αποτυπώνουν την αλήθεια.

Η κόντρα για τη μεταφορά των ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο μονοπωλεί τη συζήτηση στη Βουλή, όπου οι τόνοι ανέβηκαν στα ύψη όταν ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης ισχυρίστηκε ότι μία ενδεχόμενη κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα ιδιωτικοποιούσε τα πάντα, ενώ απευθυνόμενος προς τον εισηγητή της ΝΔ κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη έκανε λόγο για στήριξη από «φίλους καναλάρχες».

Ισχυρίστηκε ότι τηρήθηκαν οι κόκκινες γραμμές και ότι οι κατηγορίες της ΝΔ δεν αποτυπώνουν την αλήθεια. «Σχεδιάζατε την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και τη σταματήσαμε: πάρτε μία πρώτη κόκκινη γραμμή. Σχειδιάζατε τη πώληση της μικρή ΔΕΗ, τη σταματήσαμε :πάρτε και μία δεύτερη κόκκινη γραμμή», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε τα Μέσα Ενημέρωσης, λέγοντας ότι διατυπώνονται απίστευτα ψεύδη στη Βουλή, σαν αυτά που κατακλύζονται στα Μέσα Ενημέρωσης. Όπως είπε «από εκτελεστές συμβολαίων. Κάνει επίθεση η διαπλοκή». Επανέλαβε ότι η μεταφορά στο Ταμείο δεν σημαίνει ιδιωτικοποίηση και πως η κρατική περιουσία δεν μπαίνει υποθήκη στα δάνεια της Ελλάδας.

Απευθυνόμενος προς τη ΝΔ έκανε λόγο για μία υστερία που σας παρέχουν οι φίλοι σας οι καναλάρχες, που βλέπουν να χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια τους. ο κόσμος αναγνωρίζει και αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί να χαράξει ένα νέο έδαφος. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήρθε απλά και μόνο για να διαχειριστεί την εφαρμογή της συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού -όπου αυτή έχει ανοιχτά πεδία διαπραγματεύσης -θέλουμε να κάνουμε πολλά περισσότερα και θα το επιχειρήσουμε μέχρι τέλους», δήλωσε ο υπουργός.

Σε παρέμβασή του ο κ. Βαρβιτσιώτης αναρωτήθηκε αφού είναι έτσι γιατί δεν λέτε κύριε υπουργέ στον κ. Πιτσιόρλα να εξαιρέσει αυτές τις εταιρείες που λέτε από το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά όλες είναι σε αυτή στη λίστα του Μνημονίου που εσείς υπογράψατε. “Έχουμε σαφή θέση αλλά εσείς συστηματικά προσπαθείτε να παραποιείτε την αλήθεια. Ξέρουμε τα εσωκομματικά προβλήματα σας τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ.

«Παραλάβαμε το αποτύπωμα των πολιτικών λιτότητας», είπε ο υπουργός και συνέχισε «θα πάνε όλα καλά γιατί εμείς έχουμε στόχευση».

Λοβέρδος σε Σκουρλέτη: Θράσος να μιλάτε για τα κανάλια

Για κακουργηματικές ευθύνες έκανε λόγο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αναφερόμενος στη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών, ο οποίος έδωσε αυστηρή απάντηση στον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη που κατηγόρησε τα Μέσα Ενημέρωσης ότι εξαπολύουν επίθεση κατά της κυβέρνησης.

«Κύριε Σκουρλέτη έχετε το θάρρος μετά από όσα έχουν γίνει να κάνετε αναφορά στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο;», είπε ο κ. Λοβέρδος και συνέχισε «αυτό είναι θράσος». Όπως τόνισε που να καλύψει τις αθλιότητες που έχουν δει το φως με τη συμπεριφορά σας στα ΜΜΕ.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top