Οικονομία

Μειώσεις συντάξεων, φόρων και αφορολογήτου προτείνει το ΔΝΤ

Στην ανάγκη μείωσης του συνταξιοδοτικού κόστους, των φορολογικών συντελεστών και του αφορολογήτου προς όφελος των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων και των επόμενων γενεών των συνταξιούχων επεσήμανε σε δηλώσεις της η επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα Ντέλια Βελκουλέσκου.

Υποστήριξε ότι η Ελλάδα οφείλει να ακολουθήσει περισσότερο ισορροπημένη (χωρίς επιπλέον δημοσιονομικά βάρη) οικονομική πολιτική, τονίζοντας «απαραίτητη μια περαιτέρω μείωση των τρεχουσών συντάξεων, και αυτό μπορεί να γίνει με το ‘ξεπάγωμα’ των σημερινών συντάξεων και με την εφαρμογή του νέου μαθηματικού τύπου για τις παροχές. Πρέπει να αποφευχθούν οι περαιτέρω οριζόντιες διακριτικές περικοπές δαπανών, είτε αυτόματες, είτε όχι, γιατί δεν βοηθούν την ανάπτυξη και δεν είναι βιώσιμες».

Η κα. Βελκουλέσκου επανέλαβε ότι παραμένει καθοριστικής σημασίας η περαιτέρω ρύθμιση του ελληνικού δημοσίου χρέους. Στο πλαίσιο αυτό, τα μεσοπρόθσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα της απόφασης του Eurogroup του Μάϊου θα πρέπει να συγκεκριμενοποιηθούν και -κάποια από αυτά- να ποσοτικοποιηθούν.

 

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top