Διεθνή

H Mέρκελ για την εκλογική ήττα: Το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό – Έχω ευθύνη

Αυτοκριτική για την προετοιμασία της ως προς την αντιμετώπιση της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης έκανε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στο εκλογικό αποτέλεσμα στις τοπικές εκλογές στο Βερολίνο.

Η Μέρκελ ανέφερε ότι σαν επικεφαλής της Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Γερμανίας προφανώς και φέρει ευθύνη για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ έκανε λόγο για ανάγκη να γίνει πολιτικό άνοιγμα στους ανθρώπους οι οποίοι ψηφίζουν το δεξιό εθνικιστικό AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία).

Το συγκεκριμένο κόμμα, το οποίο ιδρύθηκε ως συντηρητική, ευρωσκεπτικιστική πτέρυγα της γερμανικής Κεντροδεξιάς, έχει πραγματοποιήσει τον τελευταίο χρόνο ακροδεξιά στροφή, επικεντρώνοντας τη ρητορική του στο μεταναστευτικό.

Σημείωσε ακόμη ότι, εάν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, η κυβέρνησή της θα ήταν πολύ καλύτερα προετοιμασμένη για την αντιμετώπιση του μαζικού προσφυγικού – μεταναστευτικού ρεύματος του 2015.

«Το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό και αποθαρρυντικό για την CDU», ανέφερε η καγκελάριος, επισημαίνοντας ότι πλέον οι μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι φθάνουν στη Γερμανία είναι ελάχιστοι.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top