Πολιτική

Μετωπική ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με αφορμή τις δηλώσεις Δένδια

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΝΔ για τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, Νίκου Δένδια, αναφορικά με το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

«Σας λέω ευθέως ότι η ΝΔ δε θα μπορέσει να αναγνωρίσει αυτό το διαγωνισμό, κι ότι θα προκηρύξει διαγωνισμό και για άλλες άδειες, κι επειδή δεν είμαστε μπαταξήδες χρήματα από αυτά που δόθηκαν με τους συγκεκριμένους όρους θα πρέπει να δοθούν πίσω…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η ΝΔ για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και την κριτική που ασκεί στο πρόσωπό του, κάλεσε, εκ νέου, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τοποθετηθεί και να ξεκαθαρίσει αν περιλαμβάνεται στα σχέδια της NΔ η επιστροφή των 246 εκατομμυρίων ευρώ στους ιδιοκτήτες των καναλιών.

«Επειδή η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει ότι δεν κατάλαβε το ερώτημα που της απευθύναμε, αναγκαζόμαστε να το επαναλάβουμε: Όταν η ΝΔ “απαλλάξει τη χώρα” από τον νόμο που δίνει για πρώτη φορά νόμιμες άδειες, θα επιστρέψει και τα 246 εκατ. στους ιδιοκτήτες καναλιών; Ναι; Ή όχι;», αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας και τονίζει ότι «έχει μία ευκαιρία απόψε το βράδυ ο κ. Μητσοτάκης να απαντήσει». «Απλή ερώτηση που ζητά μία απλή απάντηση…», προσθέτει.

Νωρίτερα, ο κ. Παππάς είχε επισημάνει πως «ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κ. Νίκος Δένδιας, δήλωσε σήμερα ότι το κόμμα του θα επιστρέψει στους τηλεοπτικούς σταθμούς τα 246 εκατ. ευρώ που πληρώνουν για τις τηλεοπτικές άδειες», κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «αρρωσταίνει όταν ωφελούνται οι αδύναμοι και βγάζει σπυριά όταν υποχρεώνονται να πληρώσουν οι ισχυροί».

«Μάλλον στο Μοσχάτο μετακόμισε το παράρτημα κάποιου τηλεοπτικού σταθμού, όχι η Νέα Δημοκρατία», είχε σημειώσει ο υπουργός Επικρατείας, συμπληρώνοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει την ευκαιρία να ανακαλέσει τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, κατά την αποψινή του συνέντευξη στον -εκ των προσωρινών υπερθεματιστών- τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και να δηλώσει ευθαρσώς ότι αναγνωρίζει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού».

Η ανταπάντηση της ΝΔ

«Τι ξέρει για τα πανωπροίκια στους εργολάβους και για την offshore της “Αυγής” ο κ. Παππάς;», διερωτήθηκε η ΝΔ, ανταπαντώντας στον υπουργό Επικρατείας.

«Έως ότου πάρει το Δημόσιο τα 246.000.000 ευρώ για τις άδειες τηλεοπτικών σταθμών, ο κ. Παππάς ας απαντήσει σε δύο απλά ερωτήματα:

Άκουσε ή δεν άκουσε για τα 465.000.000 ευρώ πανωπροίκια που δίνει η Κυβέρνησή του στους εργολάβους δημοσίων έργων, εξαιτίας της δικής τους ανικανότητας και αβελτηρίας;
Μήπως ξέρει να μας απαντήσει ποιος είναι ο μέτοχος στην offshore εταιρία της “Αυγής”;».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top