Πολιτική

Μπάιντεν σε Τσίπρα: Εφαρμόστε το πρόγραμμα – Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο περιθώριο των εργασιών της 71ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σημείωσε ξανά χθες ότι είναι σημαντικό να τηρήσει τις δεσμεύσεις της η Ευρώπη, και να θέσει το ελληνικό χρέος σε βιώσιμη πορεία, μέσω ουσιαστικής ανακούφισης χρέους, όπως αναφέρει το mignatiou.com.

Για μία ακόμη φορά, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος έθεσε το θέμα των μεταρρυθμίσεων, όπως απαιτούν οι δανειστές, αν και δεν τις συνέδεσε με την ελάφρυνση του χρέους. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε ότι ο κ. Μπάιντεν εξέφρασε την υποστήριξή του για τη συνέχιση της εφαρμογής του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας, σε συνεργασία με τους διεθνείς εταίρους της, και καλωσόρισε τα δύσκολα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα, ενώ ενθάρρυνε για τη συνέχιση της προόδου αναφορικά με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.

Οσον αφορά το προσφυγικό ο εκπρόσωπος είπε ότι ο κ. Μπάιντεν αφού ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει «σχέδιο Β» πλην της συμφωνίας της Ε.Ε. και της Τουρκίας, χαρακτήρισε τη συνέχιση της εφαρμογής της το μόνο εργαλείο που διαθέτουμε. Αναφορικά με το Κυπριακό, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σημείωσε ότι «οι ηγέτες καλωσόρισαν την πρόοδο που σημειώθηκε στις διαπραγματεύσεις του κυπριακού και τη δέσμευση των ηγετών, όπως εκφράστηκε στην κοινή ανακοίνωση τύπου της 14ης Σεπτεμβρίου, να συνεχίσουν και να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να φτάσουν σε συνολική διευθέτηση εντός του 2016».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top