Ελλάδα

ΜΠΛΟΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Η αντίδραση του επιτρόπου Έτινγκερ για τις τηλεοπτικές άδειες

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν με την κυβερνητική τακτική και ιδιαίτερα του Υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, που εμμένει στην διαδικασία του διαγωνισμού.

Εκτός από όσα έχουν δει το φώς της δημοσιότητος με τον κο Καλογρίτσα, που τελικά αποσύρθηκε από το διαγωνισμό λόγω της προφανούς ελλιπούς οικονομικής του επιφάνειας, όπου θα έπρεπε κανονικά όπως λένε νομικοί κύκλοι να είναι η αιτία ακύρωσης του διαγωνισμού, η κυβέρνηση δεν λαμβάνει υπόψη της και τις προειδοποιήσεις από την ευρωπαϊκή επιτροπή.

Ήδη ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος Γκ. Έτινγκερ έχει στείλει επιστολή έγκλιση προς την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τους νομικούς χειρισμούς των Ν. Παππά και Χρ. Σπίρτζη, για χειραγώγηση της Εθνικης Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και τη διαχείριση του τηλεοπτικού φάσματος.

Η επιστολή μάλιστα, αποτελεί τον προθάλαμο της παραπομπής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο της χώρας. Όπως αναφέρει ο Κοινοτικός Επίτροπος, αν και η Ε.Ε. δηλώνει ότι η διαδικασία χορήγησης αδειών επιλέγεται από την χώρα, με τους χειρισμούς της κυβέρνησης επιχειρείται η χειραγώγηση της ανεξάρτητης αρχής που ρυθμίζει την τηλεοπτική αγορά, γεγονός που αντιβαίνει ευθέως στα κοινοτικά δεδομένα.

Παράλληλα ο επίτροπος θέτει θέμα κρατικής ενίσχυσης μη νόμιμης προς την ΕΡΤ, με την παραχώρηση διακαιώματος ιδρύσεως εταιρείας διαχείρισης φάσματος. Την ίδια στιγμή ο κος Έτινγκερ αμφισβητεί τον αριθμό των 4 αδειών, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει συνολικά αποκαλύψει το σχέδιο της για το σύνολο του φάσματος, δηλαδή των επιπρόσθετων τηλεοπτικών προαγραμμάτων γενικού ή θεματικού περιεχομένου.

Στην επιστολή μάλιστα του κοινοτικού επιτρόπου, η κυβέρνηση καλείται σε αυστηρό τόνο να απαντήσει άμεσα, και αποτελεί απάντηση σε επιστολή που είχε στείλει προ μηνός ο κος Νικός Παππάς, όπου το περιεχόμενο της εκ του αποτελέσματος κρίνεται ότι δεν ικανοποίησε τα κοινοτικά όργανα.

Να σημειωθεί ότι ο κος Παππάς είχε διαβεβαιώσει τον κο Έντιγκερ ότι η διαδικασία θα γίνει με σεβασμό στην κοινοτική νομοθεσία και πρακτική.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top