Πολιτική

ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΑΠ’ ΤΑ LIDL! Κατρούγκαλος: Να ξαναστήσουμε την Ευρώπη αλλά σε μια κοινωνική κατεύθυνση

Ο υπουργός Εργασίας συμμετέχει στις εκδηλώσεις για τη «Γιορτή της Ουμανιτέ» μια «τριήμερη γιορτή του λαού» που οργανώνει κάθε χρόνο το Γαλλικό Κομμουνιστικό κόμμα.

«Νεοφιλελευθερισμός ή κοινωνική Ευρώπη, είναι η μοναδική διαχωριστική γραμμή, που έχουμε ως βάση της στρατηγικής μας για το νέο προσανατολισμό της πολιτικής της Ευρώπης» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος, με την ευκαιρία ομιλίας του και στο πλαίσιο εκδηλώσεων στη «Γιορτή της Ουμανιτέ».

Πρόκειται για την «τριήμερη γιορτή του λαού» που οργανώνει κάθε χρόνο το Γαλλικό Κομμουνιστικό κόμμα (PCF ), με τη συμμετοχή μουσικών συγκροτημάτων, προσωπικοτήτων της αριστεράς, αλλά και μιας «Αγοράς» διαλέξεων και συζητήσεων, που θεωρείται το κατεξοχήν φθινοπωρινό ραντεβού των πολιτικών της αριστεράς.

Αναφερόμενος στη δέσμη των διπλωματικών πρωτοβουλιών που πήρε τελευταία η Αθήνα, (Σύνοδος Μεσογειακών χωρών Νότου, συνάντηση υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Διάσκεψη στη Ρόδο για την ασφάλεια της Μεσογείου με τη συμμετοχή αραβικών χωρών), ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε τη θέληση της Αθήνας «να διαμορφώσει μια ευρεία συμμαχία με όλους αυτούς που είναι εναντίον της λιτότητας και όχι σε μια εθνικιστική βάση, βορράς εναντίον νότου, αλλά στη βάση της διαχωριστικής γραμμής, νεοφιλελευθερισμός ή κοινωνική Ευρώπη».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top