Πολιτική

ΝΔ κατά κυβέρνησης: Εθαψαν το ΕΣΥ 3 μέτρα κάτω από τη γη

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της υγείας εξαπέλυσε η ΝΔ, επισημαίνοντας πως με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν είναι ούτε εθνικό, ούτε σύστημα.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου της ΝΔ τονίζει πως το ΕΣΥ «αποσαρθρώθηκε και καταρρέει -μαζί με το μύθο της κοινωνικής ευαισθησίας- με αποτέλεσμα κάθε μέρα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές» ενώ αναφέρεται και στα στοιχεία που δίνει η ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), τα οποία, σύμφωνα με τη ΝΔ, απεικονίζουν δραματικές καταστάσεις, αβάστακτη ταλαιπωρία και προπάντων σοβαρούς κινδύνους για όσους έχουν ανάγκη περίθαλψης.

«Αποδεικνύουν πως έθαψαν το Ε.Σ.Υ. 3 μέτρα κάτω από τη γη, όπως έλεγε ο κ. Πολάκης ότι θα κάνει στους δημοσιογράφους» δηλώνει χαρακτηριστικά η ΝΔ, κάνοντας λόγο για «ελλείψεις προσωπικού κάτω από το όριο ασφαλείας, ελλείψεις υγειονομικού υλικού, φαρμάκων και ασθενοφόρων, ασθενείς που αγοράζουν μόνοι τους τα υλικά για τη θεραπεία τους, κλειστά χειρουργεία, κλειστές ΜΕΘ και κλινικές που υπολειτουργούν, εργαστήρια που λειτουργούν με δανεικό προσωπικό».

Η ΝΔ καλεί τα κόμματα που συγκυβερνούν «να εγκαταλείψουν τις αυταπάτες και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Είναι υπόλογοι και για την ταλαιπωρία των ασθενών και για τους κινδύνους που αφορούν την ίδια τη ζωή τους» τονίζοντας πως η κατάσταση δεν πάει άλλο.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top